Vasaras ogu kūka jeb clafoutis

Vasaras ogu kūka jeb clafoutis
Foto: Depositphotos.com
Izcila versija kā galdā celt sezonālās ogas!

Sastāvdaļas

  • 400 g ogu (kirši, mellenes, kazenes, avenes)
  • 3 olas
  • 250 ml miltu
  • 250 ml piena
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. mandeļu ekstrakta (nav obligāti)
  • 65 g miltu
  • 1 šķipsna/s jūras sāls
  • Sviests trauka ietaukošanai
  • Papildus cukurs plāts izkaisīšanai

Pagatavošana

45 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Cepamo formu ieziež ar sviestu, izbārsta ar nelielu daudzuma cukuru un vienmērīgi izber pa visu virsmu ogas.
  2. Sakuļ kopā olas ar pienu, cukuru, ekstraktiem. Tad iemaisa miltus un sāli, visu sajauc, lai nav kunkuļu.
  3. Mīklu lej pāri ogām, rūpējas, lai tā visur vienmērīga.
  4. Cep, līdz gatavs. Maliņas iekrāsosies zeltaini brūnas. Tas aizņems vidēji 35-40 minūtes.
    Cep, līdz gatavs. Maliņas iekrāsosies zeltaini brūnas. Tas a...
    Foto: Depositphotos.com
  5. Kad izņem no krāsns, ļauj 10 minūtes atdzist un tad tikai griez.

    Lai labi garšo!
    Kad izņem no krāsns, ļauj 10 minūtes atdzist un tad tikai gr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 19. augusts 07:48
Arita, paldies par vērību, bija izzudusi sastāvdaļa. Nepieciešamais piena daudzums: 250 ml.
Arita Zonenberga 18. augusts 12:46
olas puto ar pienu. pienu cik? litru? 3?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi