Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Vasaras ogu kūka jeb clafoutis

FOTO: Depositphotos.com

Izcila versija kā galdā celt sezonālās ogas!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g ogu (kirši, mellenes, kazenes, avenes)
  • 3 olas
  • 250 ml piena
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tējk. mandeļu ekstrakta (nav obligāti)
  • 65 g miltu
  • 1 šķipsna/s jūras sāls
  • Sviests trauka ietaukošanai
  • Papildus cukurs plāts izkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Cepamo formu ieziež ar sviestu, izbārsta ar nelielu daudzuma cukuru un vienmērīgi izber pa visu virsmu ogas.
  2. Sakuļ kopā olas ar pienu, cukuru, ekstraktiem. Tad iemaisa miltus un sāli, visu sajauc, lai nav kunkuļu.
  3. Mīklu lej pāri ogām, rūpējas, lai tā visur vienmērīga.
  4. Cep, līdz gatavs. Maliņas iekrāsosies zeltaini brūnas. Tas aizņems vidēji 35-40 minūtes.
    Cep, līdz gatavs. Maliņas iekrāsosies zeltaini brūnas. Tas a...

    FOTO: Depositphotos.com

  5. Kad izņem no krāsns, ļauj 10 minūtes atdzist un tad tikai griez.

    Lai labi garšo!
    Kad izņem no krāsns, ļauj 10 minūtes atdzist un tad tikai gr...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas