Sākums > Receptes > Uzkodas

“Gravlax” lasis uz biešu maizes

2019. gada 26. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Kaimiņi zviedri lasi marinē nedaudz savādāk, marinādei pievienojot ne tikai sāli, cukuru un melnos piparus, bet arī fenheļa sēklas un daudz, daudz svaigu diļļu. Lasis arī tiek marinēts vairākas dienas un rezultāts ir tā vērts – ļoti aromātisks, it kā garšās spēcīgs, bet laša maigumu lieliski izceļ spēcīgās marinādes garšas. Kombinācijā ar sulīgo, mazliet saldeno, tik skaisti krāsaino biešu maizīti tas ir īsts Garšas baudījums.
Iepazīsties ar “Garšas baudījums” produktiem : http://www.hm.lv/brand/garsas-baudijums/
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
999 min
1. Vispirms pagatavo ‘gravlax’ lasi. Bļodā sajauc sāli, cukuru, piparus, fenheļa sēklas un sakapātas dilles. Šajā maisījumā kārtīgi no abām pusēm apvārta lasi un atstāj to bļodā ar ādu uz augšu. Lasim uzliek slogu, bļodu pārklāj ar pārtikas plāvi un ļauj zivij sālīties 2-3 dienas, ik pa 12 stundām to apgriežot un aplaistot ar marinādes šķidrumu, kas izdalījies. Pirms pasniegšanas lasi sagriež plānās šķēlītēs.
2. Sagatavo rotājumu. Plānās šķēlītēs sagriež citronu, kaperus pārgriež uz pusēm, no bietes sagatavo plānas skaidiņas.
3. Maizes šķēles apziež ar krēmsieru. Uz katras kārto vairākas laša šķēlītes. Rotā ar citronu, diļļu zariņiem un kaperu pusītēm.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu