“Gravlax” lasis uz biešu maizes

Kolekcijas: Veselīgās
Kaimiņi zviedri lasi marinē nedaudz savādāk, marinādei pievienojot ne tikai sāli, cukuru un melnos piparus, bet arī fenheļa sēklas un daudz, daudz svaigu diļļu. Lasis arī tiek marinēts vairākas dienas un rezultāts ir tā vērts – ļoti aromātisks, it kā garšās spēcīgs, bet laša maigumu lieliski izceļ spēcīgās marinādes garšas. Kombinācijā ar sulīgo, mazliet saldeno, tik skaisti krāsaino biešu maizīti tas ir īsts Garšas baudījums.
Iepazīsties ar “Garšas baudījums” produktiem : http://www.hm.lv/brand/garsas-baudijums/
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 šķēle/s “Garšas baudījums” biešu maizes
  • 100 g krēmsiera
  • 200 g laša filejas ar ādu
  • 1 liela bunte diļļu
  • 3 ēd. k. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. rupji maltu melno piparu
  • 1 ēd. k. rupji sasmalcinātu fenheļa sēklu
  • 1 maza marinēta biete
  • 2 šķēle/s citrona
  • 8 lielie kaperi

Pagatavošana

999 min.
  1. Vispirms pagatavo ‘gravlax’ lasi. Bļodā sajauc sāli, cukuru, piparus, fenheļa sēklas un sakapātas dilles. Šajā maisījumā kārtīgi no abām pusēm apvārta lasi un atstāj to bļodā ar ādu uz augšu. Lasim uzliek slogu, bļodu pārklāj ar pārtikas plāvi un ļauj zivij sālīties 2-3 dienas, ik pa 12 stundām to apgriežot un aplaistot ar marinādes šķidrumu, kas izdalījies. Pirms pasniegšanas lasi sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sagatavo rotājumu. Plānās šķēlītēs sagriež citronu, kaperus pārgriež uz pusēm, no bietes sagatavo plānas skaidiņas.
  3. Maizes šķēles apziež ar krēmsieru. Uz katras kārto vairākas laša šķēlītes. Rotā ar citronu, diļļu zariņiem un kaperu pusītēm.

    Lai labi garšo!
    Maizes šķēles apziež ar krēmsieru. Uz katras kārto vairākas...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi