Ābolu un ķirbju krēmzupa

Košums zupas šķīvī!
Recepti piedāvā restorāna CUT šefpavārs Aleksandrs Košanskis

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 1 kg sviesta ķirbja, nomizota un sagriezta kubiņos
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 2 daiviņa/s ķiploka, saspiestas
  • 3 salvijas lapiņas, sakapātas
  • 1 ābols
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 2 selerijas kāti, nomazgāti un sagriezti
  • 1 purava baltā daļa, nomazgāta un sagriezta
  • 250 ml vistas buljona
  • 350 ml kokosriekstu piens
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzkarsē katlu, pievieno eļļu un to uzkarsē, pēc tam pieliek klāt sīpolus, šķipsniņu sāls un apcep uz mazas liesmas aptuveni 5 minūtes līdz sīpoli kļūst mīksti, bet nekādā gadījumā brūni.
  2. Pievieno ķiplokus, seleriju, puravu, salvijas lapiņas un ābolu un uz lielas liesmas visu apcep, pēc tam pievieno sviestu un karamelizē.
  3. Pievieno ķirbjus un buljonu un vāra aptuveni 25 - 35 minūtes vai līdz ķirbji mīksti.
  4. Kad tas izdarīts, nokāš šķidrumu atsevišķā traukā, taču neizlej.
  5. Blenderī liek ķirbja masu un pievieno pusi nolietā šķidruma, kokosriekstu pienu un blenderē. Ja redz, ka zupa ir bieza, pakāpeniski pievieno vēl buljona un sulas novārījumu.
  6. Kad ir sasniegta vēlamā konsistence, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
    Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām vai grauzdiņiem.

    Labu apetīti!
    Kad ir sasniegta vēlamā konsistence,  pievieno sāli un pipar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi