Sākums > Receptes > Deserti

Anmāras zefīra krēms

2019. gada 28. maijs
Foto: Virtuve diviem
Pat iedomāties nevarēju, ka tik pretēju produktu salikums var radīt tik maigu, spirdzinošu desertu. Visiem silti iesaku! Es lietoju melleņu zefīrus, bet, protams, var izmantot jebkurus citus.
Pagatavošana
200 min
1. Sagatavo deserta trauciņus. Man iznāca 6 trauciņi.
2. Zefīru saplucina mazos gabaliņos,pielej kefīru un kārtīgi sablenderē. Iznāk pašķidra masa.
3. Ja krēmu lieto nākošajā dienā, to tūlīt var saliet deserta trauciņos un likt ledusskapī. Pirms pasniegšanas var izgreznot ar svaigiem vai saldētiem augļiem, piparmētra lapiņām. Es ar formiņu izspiedu sirsniņas no sasaldētas aveņu želejas.
Foto: Virtuve diviem
4. Tā kā man saldais bija vajadzīgs pēc pāris stundām, želatīna plāksnītes 5 minūtes paturēju aukstā ūdenī, pievienoju kādu karoti krēma, izkausēju un, intensīvi maisot, pievienoju krēmam, tad salēju pa trauciņiem. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu