Zemeņu – biezpiena kārtojums ar grauzdētu auzu pārslu našķi

Zemeņu-biezpiena našķi savām mammām ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat mazi bērni.
Recepti sagatavoja pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Granolai:
  • 160 g auzu pārslu
  • 25 g izkausēta sviesta
  • 5 g augu eļļas
  • 30 g medus
  • 2 ēd. k. čia sēkliņu
  • 1 šķipsna/s kanēļa
  • Iecienītākie rieksti un sēkliņas
  • Biezpiena krēmam:
  • 300 g vājpiena biezpiena
  • 90 g maskarpone siera (3 ēd. k.)
  • 100 g grieķu jogurta
  • 1 ēd. k. medus
  • Papildus:
  • 400 g zemeņu
  • Zemenes, piparmētru lapas rotāšanai

Pagatavošana

35 min.
  1. Pagatavo grauzdēto auzu pārslu našķi jeb granolu – sakarsē 180 grādus karstu cepeškrāsni. Lielā bļodā sajauc visas šim našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisaun plānā kārtā liek uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.
  2. Cep 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Granola ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaini brūna un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.
  3. Ar mikseri saputo visas biezpiena krēma sastāvdaļas. Ja grib, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt.

  4. Zemenes sagriež daiviņās.

  5. Kārtodesertu traukos – trauka apakšā liek 1-2 ēdamkarotes granolas, tad sagrieztas zemenes un tām virsū 2-3 ēdamkarotes biezpiena krēma. Atkārto šādu secību, līdz trauciņš pilns.
    Kārtodesertu traukos – trauka apakšā liek 1-2 ēdamkarotes gr...
  6. Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un baudiet!

    Lai labi garšo!
    Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienī...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti