Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu – biezpiena kārtojums ar grauzdētu auzu pārslu našķi

2019. gada 10. maijs
Foto: Publicitātes
Zemeņu-biezpiena našķi savām mammām ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat mazi bērni.
Recepti sagatavoja pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Pagatavošana
35 min
1. Pagatavo grauzdēto auzu pārslu našķi jeb granolu – sakarsē 180 grādus karstu cepeškrāsni. Lielā bļodā sajauc visas šim našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisaun plānā kārtā liek uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.
2. Cep 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Granola ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaini brūna un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.
3. Ar mikseri saputo visas biezpiena krēma sastāvdaļas. Ja grib, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt.

4. Zemenes sagriež daiviņās.

5. Kārtodesertu traukos – trauka apakšā liek 1-2 ēdamkarotes granolas, tad sagrieztas zemenes un tām virsū 2-3 ēdamkarotes biezpiena krēma. Atkārto šādu secību, līdz trauciņš pilns.
Foto: Receptes.lv
6. Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un baudiet!

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu