Citronkūciņa

2019. gada 26. aprīlis
Foto: Spoki.lv
Cerams, ka Tev patika, un arī Tev būs vēlme ko tādu izcept!
Receptes autors: breezy18
Pagatavošana
50 min
1. Nepieciešamie produkti.
Foto: Spoki.lv
2. Pašā sākumā mīkstu sviestu sakuļ kopā ar cukuru un pēc tam pievieno olas baltumu. Turpina kult tālāk.
Foto: Spoki.lv
3. Siltā pienā izšķīdina raugu, kuru pēc tam pievieno sviesta masai un sakuļ kopā. Miltus pakāpenisk pievieno masai un ar karoti visu apmaisa. Ja jūti, ka vajag vēl miltus, droši liec klāt, bet ne pārāk daudz, jo mīklai jābūt maigai!
Foto: Spoki.lv
4. Redz kur gatava mīkla.
Foto: Spoki.lv
5. Kad mīkla gatava, sagatavo pannu. Ieklāj cepamo papīru, es vēl iesmērēju malas un mazdrusciņ cepamo papīru ar sviestu, lai vieglāk ņemas nost izceptā pamatne pēc tam. Bet to var arī nedarīt, ja kas, kā nu katram labāk tīk!
6. Mīklu kārto iekšā pannā, izveidojot pa sāniem maliņas. Saspaida ar dakšiņu caurumus mīklai. Pēc tam maliņas, es personīgi, aplieku ar foliju, lai cepoties neslīd nost. Viducī arī ieklāju foliju un ieberu cietus zirnīšus, lai tie neļauj mīklai karstumā celties.
Foto: Spoki.lv
7. Mīklu liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī apmēram 15-20 minūtes, atkarībā no krāsns, kamēr gatava pamatne.
8. Priekš krēma vienam citronam norīvē miziņu, no abiem citroniem izspiež sulu (vēlams kauliņus izņemt pēc tam ārā, ja vien Tu kūku necep kādam ienaidniekam).
9. Citrona sulu, saldo krējumu, olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti samaisa kopā līdz viendabīgai masai. Iegūto masu liek karsēties uz nelielas uguns un to nepārtraukti maisa, kamēr masa sabiezē, tad krēmu ņem nost no uguns.
Foto: Spoki.lv
10. Neaizmirsti pārbaudīt mīklas gatavību!
11. Pēdējais, kas atlicis, ir bezē kārtas pagatavošana. Bļodā ielej olu baltumus, pievieno mazliet sāls un kuļ līdz parādās putas. Tad pieber klāt vaniļas cukuru un pakāpeniski parasto cukuru, un kuļ tik ilgi, kamēr olbaltumi ir kārtīgi sakulti un masā nav neviena cukura kristāla gabaliņa. Ja kārtīgi gribas pārbaudīt olbaltumu masas stingrumu, sagriez bļodu sev virs galvas, ja masa tev neuztecēs uz matiem, ir labi.
Foto: Spoki.lv
12. Tālāk ņem gatavo pamatni, smērē virsū citronu krēmu un pa virsu visam bezē masu.
13. Tālāk apbrūnināt vari divos veidos, vai nu krāsnī mazliet pacept, vai izmantot to verķi, kas ir manā bildē. Es izmantoju to verķi. Īstenībā baigi labā lieta.
Foto: Spoki.lv
14. Šeit mīļums jau apsvilināts ar mīlestību.
Foto: Spoki.lv
15. Šeit ārā no pannas.
Foto: Spoki.lv
16. Un šeit jau nogriezts gabaliņš.

Lai labi garšo!
Foto: Spoki.lv
Uz augšu