Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastu tarte ar sparģeļiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Veģetārās
Sparģeļi lieliski papildinās ierastos ēdienus, piešķirot tiem īpašu garšu un smaržu.
Recepti sagatavoja AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar dzīvesstila blogeri Kristīni Šeiko.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 iepakojuma “Dobeles dzirnavnieka” miltu maisījuma “Pica”
  • 1 purava baltā daļa, sagriezta ripiņās
  • 2 vidēji sīpoli, sagriezti ripiņās
  • 2 daiviņa/s sakapāta ķiploka
  • 2 vidēji tomāti, sagriezti ripiņās
  • 4 olas, sakultas
  • 200 g siera (pēc izvēles), sarīvēta
  • 200-250 g zaļo sparģeļu, cietais gals nogriezts, sparģeļi pārgriezti uz pusēm 
  • Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Mīklas pagatavošanai izmanto ½ "Dobeles dzirnavnieka" maisījumu “Pica”, sekojot līdzi uz paciņas norādītajai instrukcijai. Kad mīkla gatava, ļauj tai 10 minūtes atpūsties.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu, ietauko tartes formu.
  3. Izrullē mīklu, liec to formā un liekās maliņas nogriež. Piespiež ar pirkstiem mīklu pie tartes formas un ar dakšiņu pamatnē iespiež caurumiņus.
  4. Kārto virsū sagrieztos puravus, sīpolus, ķiplokus un tomātus. Virsū lej sakulto olu masu, pārkaisi ar sāli un pipariem.
  5. Virs olas masas kārto sarīvēto sieru un tad sparģeļu pusītes, pārkaisa ar pipariem un liek krāsnī cepties uz 20-25 minūtēm.

    Labu apetīti!
    Virs olas masas kārto sarīvēto sieru un tad sparģeļu pusītes...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas