Kazeņu, prosecco un piparmētru kokteilis

Kazeņu, prosseco un piparmētru kokteilis kļūs par elegantu partneri sievišķīgām sarunām.
Recepti sagatavoja uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar alkohola outletu “AlkOutlet Dzērieni un vīni”.
Alkohola lietošana ir kaitīga veselībai.

Sastāvdaļas

  • 0.5 l ūdens
  • 200 g kazeņu (svaigu vai saldētu)
  • 4 piparmētru zariņi
  • 5 ēd. k. brūnā cukura
  • 0.7 l Prosecco vai cita dzirkstošā vīna
  • Svaigas kazenes rotāšanai
  • Piparmētru lapas rotāšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Izvāra kazeņu sīrupu, ogas uz lēnas uguns ~15 minūtes savāra ar ūdeni un brūno cukuru.
  2. Pievieno sīrupam saspaidītus piparmētru zariņus (tā to aromāts būs intensīvāks) un visu karsē vēl dažas minūtes.
  3. Nedaudz atdzesē un izkāš caur sietu, kārtīgi izspiežot kazeņu biezumus un piparmētru lapas.
  4. Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas - katrā glāzē ielej dažas ēdamkarotes kazeņu sīrupa un piepilda glāzi ar Prosecco. Ja vēlas bezalkoholisko kokteili, var izmantot Club Soda. Kokteili rotā ar svaigām kazenēm un piparmētru lapām.

    Lai labi garšo!
    Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas -...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Dzērieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi