Šokolādes muss

Kolekcijas: Fotorecepšu
Gaisīgs muss saldiem brīžiem.
Receptes autore: Tamāra Kļauza.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 4 olas (atdalīti dzeltenumi no baltumiem)
  • 125 g cukura
  • 125 g melnās šokolādes
  • 3 ēd. k. ūdens
  • 300 ml saldā krējuma
  • Putukrējums + šoklādes skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana

900 min.
  1. Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
    Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
  2. Izkausē šolodādi tā: lielākā katlā uzvāra ūdeni un tajā ieliek (vai uz tā tur) mazāku katliņu ar šokolādi un 3 karotēm ūdes. Maisa, līdz šokolāde ir viendabīgi izkususi.
    Izkausē šolodādi tā: lielākā katlā uzvāra ūdeni un tajā ieli...
  3. Tad ļaut nedaudz atdzist un visbeidzot samaisa ar olu dzeltenumiem.
    Tad ļaut nedaudz atdzist un visbeidzot samaisa ar olu dzelte...
  4. Sakuļ saldo krējumu un uzmanīgi piejauc šokolādes masai.
    Sakuļ saldo krējumu un uzmanīgi piejauc šokolādes masai.
  5. Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus un iemaisa tos pie masas, kuru pagatavoja iepriekš. Maisa lēni no lejas uz augšu, lai saputotie olu baltumi un putukrējums pārlieku nenoplok (viegli iecilā).
    Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus un iemaisa tos pie masas...
  6. Iegūto masu var ieliet atsevišķos 4-6 trauciņos vai arī vienā lielākā un tad trauku/s ielikt ledusskapī uz vairākām stundām (es parasti uz visu nakti vismaz).
    Iegūto masu var ieliet atsevišķos 4-6 trauciņos vai arī vien...
  7. Pasniedz musu dekorētu ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām vai tml.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz musu dekorētu ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi