Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes muss

2019. gada 8. aprīlis
Foto:
Gaisīgs muss saldiem brīžiem. Receptes autore: Tamāra Kļauza.
Pagatavošana
900 min
1. Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
Foto: Receptes.lv
2. Izkausē šolodādi tā: lielākā katlā uzvāra ūdeni un tajā ieliek (vai uz tā tur) mazāku katliņu ar šokolādi un 3 karotēm ūdes. Maisa, līdz šokolāde ir viendabīgi izkususi.
Foto: Receptes.lv
3. Tad ļaut nedaudz atdzist un visbeidzot samaisa ar olu dzeltenumiem.
Foto: Receptes.lv
4. Sakuļ saldo krējumu un uzmanīgi piejauc šokolādes masai.
Foto: Receptes.lv
5. Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus un iemaisa tos pie masas, kuru pagatavoja iepriekš. Maisa lēni no lejas uz augšu, lai saputotie olu baltumi un putukrējums pārlieku nenoplok (viegli iecilā).
Foto: Receptes.lv
6. Iegūto masu var ieliet atsevišķos 4-6 trauciņos vai arī vienā lielākā un tad trauku/s ielikt ledusskapī uz vairākām stundām (es parasti uz visu nakti vismaz).
Foto: Receptes.lv
7. Pasniedz musu dekorētu ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām vai tml.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu