Gaisīgs muss saldiem brīžiem.
Receptes autore: Tamāra Kļauza.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
5
porcijas
4olas (atdalīti dzeltenumi no baltumiem)
125gcukura
125gmelnās šokolādes
3ēd. k.ūdens
300mlsaldā krējuma
Putukrējums + šoklādes skaidiņas dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
900 min.
Olas dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Izkausē šolodādi tā: lielākā katlā uzvāra ūdeni un tajā ieliek (vai uz tā tur) mazāku katliņu ar šokolādi un 3 karotēm ūdes. Maisa, līdz šokolāde ir viendabīgi izkususi.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Tad ļaut nedaudz atdzist un visbeidzot samaisa ar olu dzeltenumiem.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Sakuļ saldo krējumu un uzmanīgi piejauc šokolādes masai.
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus un iemaisa tos pie masas, kuru pagatavoja iepriekš. Maisa lēni no lejas uz augšu, lai saputotie olu baltumi un putukrējums pārlieku nenoplok (viegli iecilā).
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Iegūto masu var ieliet atsevišķos 4-6 trauciņos vai arī vienā lielākā un tad trauku/s ielikt ledusskapī uz vairākām stundām (es parasti uz visu nakti vismaz).
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Pasniedz musu dekorētu ar putukrējumu un šokolādes skaidiņām vai tml.