Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena sacepums ar ķīseli

2019. gada 5. aprīlis
Foto: Virtuve diviem
k pa laikam uznāk kāre pēc biezpiena sacepuma. Taču, lai cik simto reizi viņu ceptu, katru reizi tas sanāk citādāks - vai nu sulīgāks vai sausāks. Iepriekš nekad nevar paredzēt. Jo sausāks biezpiens, jo sacepums būs gaisīgāks.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
60 min
1. Biezpienu sablenderē, bet var to nedarīt, ja vēlas, lai sacepums graudaināks. Es jau vairs neblenderēju. Var saberzt ar karoti.
2. Rozīnes nomazgā karstākā ūdenī, uzber uz dvielīša un ļauj nožūt.
3. Atdala olu dzeltenumus no olbaltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru.
4. Saputotos dzeltenumus liek pie biezpiena masas un saputo.
5. Tad pieber mannā jeb iesijā miltus un virsū uzber rozīnes. Visu rūpīgi iecilā masā.Kad atceros,t ad pielieku kādu 0,5 tējk. cepampulveri kopā ar miltiem, bet nav obligāti.
6. Atsevišķi saputo olbaltumus ar nedaudz sāls šķipsniņu stingrās putās un ar karoti iecilā kopējā masā. Ja olas puto atsevišķi, sacepums iznāk pufīgāks. Ja slinkums, var olas neatdalīt un putot uzreiz kopā.
7. Cepamformu ieziež ar eļļu un nokaisa ar mannā vai miltiem.
8. Masu lej formā pa virsu uzliekot sviesta piciņas. Cep 200 grādos kādas 40 minūtes, pārbaudot ar kociņu,lai būtu sauss.
Foto: Virtuve diviem
9. Paniedz ar dzērveņu/brūkleņu ķīseli. Var arī bez tā, tāpat būs gardi.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu