Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grilēta cūkgaļas krūtiņa ar citronkartupeļiem

Grilēta cūkgaļas krūtiņa ar citronkartupeļiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti saimniecībai "Kunturi" un lielveikalam SKY.
Apmaksāta publikācija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cūkgaļas krūtiņas ar ribiņām
  • Gaļas marinādei:
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1/2 citrona sula
  • -
  • 1.5 kg kartupeļu vai svaigu salātu
  • Kartupeļu marinādei:
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • 1 citrona miziņa
  • 1 ēd. k. medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Gaļu sagriež porciju gabalos. Marinādes sastāvdaļas sakuļ kopā. Gaļu iemarinē uz 15 minūtēm. Tad uz pannas apcep to no visām pusēm zeltainu.
  2. Pārvieto uz cepamo pannu un pārlej ar marinādi. Liek cepties 45–60 minūtes 200 °C temperatūrā, kamēr gaļa sāk atlekt no kauliem.
  3. Kartupeļus nomizo. Ja tie ir mazi, atstāj veselus, ja vidēji – sagriež olas lieluma gabalos. Kartupeļus liek bļodā, pievieno olīveļļu un sāli un sakrata kopā.
  4. 20 minūtes pirms gaļas cepšanas beigām klāt uz pannas pievieno kartupeļus un cep, kamēr gatavi, 5 minūtes pirms visa izņemšanas no krāsns kartupeļiem pārber citrona miziņas un pārlaista ar 1 karoti šķidra medus.

    Labu apetīti!
    20 minūtes pirms gaļas cepšanas beigām klāt uz pannas pievie...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas