Grilēta cūkgaļas krūtiņa ar citronkartupeļiem

Paldies par recepti saimniecībai "Kunturi" un lielveikalam SKY.
Apmaksāta publikācija

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg cūkgaļas krūtiņas ar ribiņām
  • Gaļas marinādei:
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. sojas mērces
  • 1/2 citrona sula
  • -
  • 1.5 kg kartupeļu vai svaigu salātu
  • Kartupeļu marinādei:
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • 1 citrona miziņa
  • 1 ēd. k. medus

Pagatavošana

85 min.
  1. Gaļu sagriež porciju gabalos. Marinādes sastāvdaļas sakuļ kopā. Gaļu iemarinē uz 15 minūtēm. Tad uz pannas apcep to no visām pusēm zeltainu.
  2. Pārvieto uz cepamo pannu un pārlej ar marinādi. Liek cepties 45–60 minūtes 200 °C temperatūrā, kamēr gaļa sāk atlekt no kauliem.
  3. Kartupeļus nomizo. Ja tie ir mazi, atstāj veselus, ja vidēji – sagriež olas lieluma gabalos. Kartupeļus liek bļodā, pievieno olīveļļu un sāli un sakrata kopā.
  4. 20 minūtes pirms gaļas cepšanas beigām klāt uz pannas pievieno kartupeļus un cep, kamēr gatavi, 5 minūtes pirms visa izņemšanas no krāsns kartupeļiem pārber citrona miziņas un pārlaista ar 1 karoti šķidra medus.

    Labu apetīti!
    20 minūtes pirms gaļas cepšanas beigām klāt uz pannas pievie...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni