Steiks ar karamelizētiem dārzeņiem

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Apmaksāta publikācija.

Sastāvdaļas

  • 150 g liellopu ribeye steika
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 50 g Mežpils Prove 2019 alus
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari
  • Pasniegšanai:
  • Karamelizēti burkāniņi
  • Apcepti mini kartupelīši

Pagatavošana

30 min.
  1. Steiku apsāla un appiparo.
  2. Pannā izkausē karoti sviesta un tikpat daudz olīveļļas, pievieno ķiploka daiviņu un rozmarīna zariņu, cep tos 1 minūti.
  3. Strauji apcep gaļu, no katras puses cepot 3–4 minūtes.
  4. Cepšanas beigās pievieno alu un ļauj šķidrumam tvaicēties 2–3 minūtes.
  5. Gaļu pārliek uz cepampannas, uzliek virsū vēl piciņu sviesta, rozmarīnu un ķiploku un turpina cept cepeškrāsnī 5–7 minūtes. Pasniedz ar karamelizētiem dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Gaļu pārliek uz cepampannas, uzliek virsū vēl piciņu sviesta...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi