Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Steiks ar karamelizētiem dārzeņiem

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g liellopu ribeye steika
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 50 g Mežpils Prove 2019 alus
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari
  • Pasniegšanai:
  • Karamelizēti burkāniņi
  • Apcepti mini kartupelīši
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Steiku apsāla un appiparo.
  2. Pannā izkausē karoti sviesta un tikpat daudz olīveļļas, pievieno ķiploka daiviņu un rozmarīna zariņu, cep tos 1 minūti.
  3. Strauji apcep gaļu, no katras puses cepot 3–4 minūtes.
  4. Cepšanas beigās pievieno alu un ļauj šķidrumam tvaicēties 2–3 minūtes.
  5. Gaļu pārliek uz cepampannas, uzliek virsū vēl piciņu sviesta, rozmarīnu un ķiploku un turpina cept cepeškrāsnī 5–7 minūtes. Pasniedz ar karamelizētiem dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Gaļu pārliek uz cepampannas, uzliek virsū vēl piciņu sviesta...

    FOTO: Mežpils alus

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar saldā krējuma mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas