Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēta aligatora fileja

2019. gada 15. marts
Foto: Pipars.lv
Šodien man ir pilnīga eksotika - aligātora astes fileja. Tiek uzskatīts, ka astes daļa ir pati maigākā aligātora gaļa. Muguras daļa vairāk derēs sautējumiem un zupām. Kaut-gan ir redzēts, ka grilē veselu dzīvnieku, bez ādas, protams. Tā aiziet somiņās, kurpēs un makos.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Pagatavošana
15 min
1. Fileju atkausē un lieko šķidrumu nosusina ar papīra dvieļiem. Grilu uzkarsē līdz 150-160 grādiem.
2. Uz grila restēm liek gaļu, apslaka to ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep zem vāka apmēram 3 minūtes no katras puses, atkarībā no filejas biezuma.
3. Pasniedz ar citrona daiviņām un vārītiem apceptiem kartupeļiem.
Padoms. Kartupeļus var apcept uz grila restēm - tas piešķirs dūmu aromātu.

Labu apetīti!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu