Grilēta aligatora fileja

Šodien man ir pilnīga eksotika - aligātora astes fileja. Tiek uzskatīts, ka astes daļa ir pati maigākā aligātora gaļa. Muguras daļa vairāk derēs sautējumiem un zupām. Kaut-gan ir redzēts, ka grilē veselu dzīvnieku, bez ādas, protams. Tā aiziet somiņās, kurpēs un makos.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • 500 g aligatora astes fileja
  • 1/2 citrons
  • Olīveļļa ar garšaugiem
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

15 min.
  1. Fileju atkausē un lieko šķidrumu nosusina ar papīra dvieļiem. Grilu uzkarsē līdz 150-160 grādiem.
  2. Uz grila restēm liek gaļu, apslaka to ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep zem vāka apmēram 3 minūtes no katras puses, atkarībā no filejas biezuma.
  3. Pasniedz ar citrona daiviņām un vārītiem apceptiem kartupeļiem.
    Padoms. Kartupeļus var apcept uz grila restēm - tas piešķirs dūmu aromātu.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar citrona daiviņām un vārītiem apceptiem kartupeļi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kristine Spule 15. marts 15:17
0000

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi