Asiņainā Baiba ir bezalkoholisks kokteilis, kura pamatā ir tomātu sula ar dažādām piedevām. Ir vairākas versijas, kā radies kokteiļa nosaukums. Viens no variantiem ir, ka kokteilis nosaukts par godu pirmajai latviešu tautumeitai Baibai dēļ sarkanās krāsas tautas tērpa rakstos.
Bet pats galvenais ir uzkodu burgerīši, ar kuriem tautumeita Baiba cienāja savus pielūdzējus.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
6
porcijas
Burgeriem:
1cūkgaļas fileja
12mazas burgeru maizītes
12šķēle/sbekona
2tomāti
Kafijas BBQ mērce
Sausās garšvielas vai OAK'A BBQ rubs
Marinēti gurķīši
Olīvas
Dzērienam:
1.5ltomātu sulas
3tējk.mārrutku
1ēd. k.Vorčesteras mērces
1laims
Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Cūkgaļas fileju uzliek uz darba virsmas, apslaka mazliet ar eļļu un ierīvē ar sausām garšvielām vai rubu.
Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem un grilē gaļu 4-5 minūtes no katras puses, atkarībā no biezuma. Gatavu gaļu atpūtina 10 minūtes un sagriež šķēlēs.
Turpat uz grila restēm grilē bekona šķēles - pa 1 minūtei no katras puses.
Gatavo kokteili. Tomātu sulu ielej lielākā krūzē, pievieno Vorčesteras mērci, svaigi spiestu laima sulu, mārrutkus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Līdz pasniegšanai novieto ledusskapī.
Gatavo burgerus. Maizītes sagriež uz pusēm. Abas maizes daļas iesmērē ar BBQ mērci un tad sprauž uz iesmiņiem sākot ar augšu - gurķi vai olīvu, augšējo maizes daļu, tad bekonu, tomāta šķēli, gaļas šķēli un nobeidz ar apakšējo maizes daļu.
Kokteili salej glāzes. Iesmiņus ar burgeriem ievieto glāzēs un pasniedz.