Kartupeļu - puravu krēmzupa ar kraukšķīgu bekonu

Kartupeļu - puravu krēmzupa ar kraukšķīgu bekonu
Foto: Depositphotos.com
Zīdaini maiga zupa, kura noteikti jābauda ar kraukšķīgu bekonu.

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 400 g purava gaišās daļas
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 8 šķēle/s bekona
  • 1 sīpols
  • 1.4 l dārzeņu buljona
  • 140 ml saldā krējuma
  • 25 g sviesta

Pagatavošana

60 min.
  1. Lielā pannā izkausē sviestu. Sagriež sīpolu, 4 šķēles bekona un liek cepties, līdz paliek zeltaini.
  2. Sagriež gabaliņos kartupeļus, puravu ripiņās un pievieno pannas saturam. Samazina uguni, uzliek vāku un cep 5 minūtes, periodiski maisot, lai saturs nepielīp pie pannas.
  3. Ja panna pietiekoši liela - lej tajā buljonu. Var visu pārlikt katliņā. Uzliek vāku un vāra 20 minūtes, līdz dārzeņi gatavi.
  4. Tad noņem no uguns, ļauj mazliet atdzist. Sablendē, līdz zīdainai tekstūrai bez kunkuļiem.
  5. Lej atpakaļ katliņā, pielej krējumu, papildina ar sāli, pipariem pēc garšas un uzvāra.
  6. Citā pannā sakraukšķina atlikušās bekona šķēles.
    Pasniedz zupu ar kraukšķīgo bekonu, dekoram var izmantot svaigas purava ripiņas.

    Lai labi garšo!
    Citā pannā sakraukšķina atlikušās bekona šķēles.
Pasniedz z...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi