Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kartupeļu - puravu krēmzupa ar kraukšķīgu bekonu

Kartupeļu - puravu krēmzupa ar kraukšķīgu bekonu

FOTO: Depositphotos.com

Zīdaini maiga zupa, kura noteikti jābauda ar kraukšķīgu bekonu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 400 g purava gaišās daļas
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 8 šķēle/s bekona
  • 1 sīpols
  • 1.4 l dārzeņu buljona
  • 140 ml saldā krējuma
  • 25 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Lielā pannā izkausē sviestu. Sagriež sīpolu, 4 šķēles bekona un liek cepties, līdz paliek zeltaini.
  2. Sagriež gabaliņos kartupeļus, puravu ripiņās un pievieno pannas saturam. Samazina uguni, uzliek vāku un cep 5 minūtes, periodiski maisot, lai saturs nepielīp pie pannas.
  3. Ja panna pietiekoši liela - lej tajā buljonu. Var visu pārlikt katliņā. Uzliek vāku un vāra 20 minūtes, līdz dārzeņi gatavi.
  4. Tad noņem no uguns, ļauj mazliet atdzist. Sablendē, līdz zīdainai tekstūrai bez kunkuļiem.
  5. Lej atpakaļ katliņā, pielej krējumu, papildina ar sāli, pipariem pēc garšas un uzvāra.
  6. Citā pannā sakraukšķina atlikušās bekona šķēles.
    Pasniedz zupu ar kraukšķīgo bekonu, dekoram var izmantot svaigas purava ripiņas.

    Lai labi garšo!
    Citā pannā sakraukšķina atlikušās bekona šķēles.
Pasniedz z...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas