Sākums > Receptes > Zupas

Kartupeļu - puravu krēmzupa ar kraukšķīgu bekonu

2019. gada 12. marts
Foto: Depositphotos.com
Zīdaini maiga zupa, kura noteikti jābauda ar kraukšķīgu bekonu.
Pagatavošana
60 min
1. Lielā pannā izkausē sviestu. Sagriež sīpolu, 4 šķēles bekona un liek cepties, līdz paliek zeltaini.
2. Sagriež gabaliņos kartupeļus, puravu ripiņās un pievieno pannas saturam. Samazina uguni, uzliek vāku un cep 5 minūtes, periodiski maisot, lai saturs nepielīp pie pannas.
3. Ja panna pietiekoši liela - lej tajā buljonu. Var visu pārlikt katliņā. Uzliek vāku un vāra 20 minūtes, līdz dārzeņi gatavi.
4. Tad noņem no uguns, ļauj mazliet atdzist. Sablendē, līdz zīdainai tekstūrai bez kunkuļiem.
5. Lej atpakaļ katliņā, pielej krējumu, papildina ar sāli, pipariem pēc garšas un uzvāra.
6. Citā pannā sakraukšķina atlikušās bekona šķēles.
Pasniedz zupu ar kraukšķīgo bekonu, dekoram var izmantot svaigas purava ripiņas.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu