Plūkātā cūkgaļa meksikāņu gaumē

Kolekcijas: Grila ēdienu
Visas receptes pamatā ir plūkātā cūkgaļa. Tā vispār tāda forša padarīšana - to var likt burgeros, sendvičos, salātos, sacepumos, pankūkās utt. Un ja nav pieejams grils, tad to var pagatavot vienkārši cepeškrāsnī - tieši tāpat 130-140 grādos sautē 4 stundas.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.

Sastāvdaļas

  • 100 g kukurūzas čipsu
  • 75 g rīvēta siera
  • 1 liels tomāts
  • 1 maziņš sīpols
  • Zaļumi
  • Krējums
  • Halapenjo pipari
  • Plūkātai cūkgaļai:
  • 0.5 kg cūkgaļas šķiņķa
  • 200 g konservētu tomātu
  • 100 g BBQ mērces
  • Sāls

Pagatavošana

270 min.
  1. Gatavo plūkāto cūkgaļu. Cūkgaļu sagriež 3 - 4 daļās un liek karstumizturīgā traukā (es izmantoju romiešu podu). Pievieno tomātus, BBQ mērci, sāli pēc garšas. Trauku apsedz ar vāku vai foliju.
  2. Grilu uzkarsē līdz 130-140 grādiem un liek gaļu lēnām gatavoties uz 4 stundām.
  3. Kad gaļa ir gatava, to ar divām dakšām saplūkā mazākos gabalos - pa šķiedrām tā viegli sadalās.
  4. Karstumizturīgā formā sakārto kukurūzas čipsus. Pa virsu liek plūkāto cūkgaļu, pārkaisa visu ar sieru.
  5. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Liek formu grilā un grilē burtiski 10 minūtes, līdz siers izkūst.
  6. Tomātu sagriež kubiņos, sīpolu sagriež smalkāk. Samaisa, peivieno zaļumus un pēc garšas sāli.
    Pasniedz uzreiz ar tomātu salātiem, krējumu un Halapenjo pipariem.

    Labu apetīti!
    Tomātu sagriež kubiņos, sīpolu sagriež smalkāk. Samaisa, pei...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi