Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu

Paldies AS "Dobeles dzirnavnieks" un blogerei Betijai Kalējai par recepti.

Sastāvdaļas

  • Pankūkām:
  • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Plānās pankūkas”
  • 900 ml auksta piena
  • Eļļa cepšanai
  • Krēmam:
  • 500 g biezpiena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 1 citrona miziņa
  • Pūdercukurs un ievārījums pasniegšanai

Pagatavošana

150 min.
  1. Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
  2. Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.
  3. Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.
  4. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.
  5. Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.
  6. Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma – tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.
  7. Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu. Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.

    Lai labi garšo!
    Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas a...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize