Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu

2019. gada 6. marts
Foto: Receptes.lv
Paldies AS "Dobeles dzirnavnieks" un blogerei Betijai Kalējai par recepti.
Pagatavošana
150 min
1. Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
2. Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.
3. Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.
4. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.
5. Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.
6. Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma – tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.
7. Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu. Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu