1. Gaļu sagriež gabaliņos (kā vairāk patīk), pārliek bļodā.
2. Sīpolu nomizo, sagriež gredzenos un pievieno gaļai.
3. Turpat pielej ūdeni, sojas mērci, piespiež citrona sulu, pievieno melnos un baltos piparus.
4. Maizi sagriež mazākos gabalos, pievieno gaļai. Un tad kārtīgi ar rokām visu saspaida. Atstāj marinēties uz 3 stundām vai nu ledusskapī uz visu nakti.
5. Gatavo dārzeņu mērci. Baklažānu sagriež ripiņās, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm, lai novērstu sīvumu. Sīpolu sagriež ripiņās, papriku - mazākos kubiņos.
6. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē mazliet eļļas un apcep baklažānus. Baklažānus izņem, bet tajā pašā katlā apcep sīpolus un papriku.
7. Pievieno sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, sāli pēc garšas un sautē 15 minūtes.
8. Tad pievieno sagrieztus kubiņos baklažānus un vēl 10 minūtes sautē. Pašās beigās pievieno ķiplokus, zaļumus un čili pastu - es pievienoju burtiski uz naža galiņa, lai mērce būtu mazliet pikantāka.
9. Iekurina grilu un uzcep gaļu.
Gaļu pasniedz ar mērci un bagātīgi pārkaisa ar zaļumiem.
Labu apetīti!

Foto: Pipars.lv