Sākums > Receptes > Brokastis

Krievu pankūkas ar olām

2019. gada 28. februāris
Foto: Pipars.lv
Krieviski šīs pankūkas saucās "блины с припёком". Ir vairāki šo pankūku pagatavošanas veidi. Pirmais - uz pannas, kamēr vēl jēla mīkla, pievieno pildījumu. Tā cep pankūkas ar zivīm, olām, sieru, ogām un āboliem. Otrs - iejauc mīklā pildījumu. Tā cep pankūkas ar zaļumiem, spinātiem, burkānem, ķirbjiem utt. Un trešais - apcep pildījumu un pārlej ar mīklu. Tā gatavo pankūkas ar sēnēm, sīpoliem un bekonu.
Paldies par recepti Rojam no bloga Pipars.lv.
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo mīklu. Olām pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura, uzputo. Pievieno kefīru, miltus, kārtīgi samaisa, lai nav kunkulīši.
2. Iemaisa verdošu ūdeni, eļļu un atstāj uz 10 minūtē.
3. Gatavo pildījumu. Olas sagriež mazos kubiņos, pievieno smalki sakapāts dilles, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.
4. Cep pankūkas. Uzkarsē pannu, uzlej 1 kausu mīklas, uzber pa virsu 1 ēd.k. olas ar dillēm.
5. Kad pankūka no apakšas ir izcepusies, to apgriež riņķī un cep no otras puses.
Pankūkas pasniedz ar krējumu, lasi un ikriem.

Lai labi garšo!
Foto: Pipars.lv
Uz augšu