Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

Paldies par recepti restorāna "Piramīda" šefpavāram Artūram Brucim.

Sastāvdaļas

  • Panakotai:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 ml piena
  • 50 g cukura
  • 50 ml stipras kafijas
  • 8 g želatīna
  • Karameļu putām:
  • 100 ml saldā krējuma
  • 30 ml karameļu sīrupa
  • 25 g cukura
  • 50 g tumšās šokolādes pasniegšanai

Pagatavošana

180 min.
  1. Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot.
  2. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties.
  3. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
  4. Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
  5. Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
  6. Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi