Sākums > Receptes > Deserti

Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

2019. gada 12. februāris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti restorāna "Piramīda" šefpavāram Artūram Brucim.
Pagatavošana
180 min
1. Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot.
2. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties.
3. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
4. Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
5. Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
6. Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu