Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

Kafijas panakota ar karameļu putām un rīvētu šokolādi

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti restorāna "Piramīda" šefpavāram Artūram Brucim.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Panakotai:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 ml piena
  • 50 g cukura
  • 50 ml stipras kafijas
  • 8 g želatīna
  • Karameļu putām:
  • 100 ml saldā krējuma
  • 30 ml karameļu sīrupa
  • 25 g cukura
  • 50 g tumšās šokolādes pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Panakota: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot.
  2. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties.
  3. Salej trauciņos pēc izvēles (espresso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
  4. Karameļu putas: Saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
  5. Rīvēta šokolāde: Šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
  6. Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Pasniegšana: Dekorē ātdzesēto panakotu ar karameļu putām un...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas