Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rūtotais cūkgaļas cepetis

2019. gada 25. janvāris
Foto: Virtuve diviem
Sulīgs un apetelīgs šajos mainīgajos laika apstākļos! Tieši tas, kas nepieciešams, lai dvēsele sāktu dziedāt un cilvēks būtu labi paēdis.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
150 min
1. Sagriež ādiņu kvadrātiņos. Ja ir laiks un vēlēšanās to sagriezt ar baudu, nepieliekot lielas pūles, tad cepeškrāsnī ieliek cepešpannu, kurā ieliets mazliet ūdens, kad ūdens uzvārījies, ieliek tajā cepeša gabalu ar ādu ūdenī un burtiski pāris - trīs minūtes pavāra. Ādiņa būs palikusi mīksta un to viegli būs sagriezt.
2. Tālāk uzkarsē parasto pannu ar augu eļļu tajā. Liek cepeti un apcep no visām pusēm. Te nevajag, lai būtu brūns, tik lai cepeša gabalam aizveras poras. Apkaisa ar sāli no visām pusēm un pipariem.
3. Tālāk liek cepešplātī ar ādu uz augšu, kurā ir mazliet ūdens, kurš ik pa laikam jāuzvaktē lai neizvāras un, ja vajag, jāpapildina ar vārošu ūdeni.
4. Ūdenī var ielikt lielos gabalos sagrieztu sīpolu, kādu grauda piparu, smaržīgo piparu, lauru lapu.
5. Cep 180 grādos. Lieto iespraužamo termometru, kad tas sasniedzis 77 grādus, cepetis gatavs. Vēl tāds mazs sīkums, ja cepetim ādiņa sāk apdegt, uzklāj foliju, sirds būs mierīga.

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu