Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mandeļu kūka ar vārīto krēmu

2019. gada 22. janvāris
Foto: Janas kūkas
Šī mandeļu kūka ir tiešām viegli pagatavojama.
Pagatavošana
50 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem C. Kūku veidnē ( 22 vai 23 cm diametrā) ieklāj cepampapīru.
Foto: Janas kūkas
2. Tīrā bļodā saputo olas un cukuru līdz masa krēmīga un gaisīga. Pa daļām iecilā mandeļu miltus.
Foto: Janas kūkas
3. Mīklu iepilda veidnē un cep aptuvenu pusstundu.
Foto: Janas kūkas
4. Pa to laiku pagatavo vārīto krēmu: Karsē pienu. Tikmēr olas maisa ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un lēnām maisot, pievieno uzkarsēto pienu. Samaisīto masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns nepārtraukti karsē, līdz masa sabiezē.
Foto: Janas kūkas
5. Izcepto biskvītu atdzesē un izņem no formas.
Foto: Janas kūkas
6. Pārklāj ar krēmu.
Foto: Janas kūkas
7. Dekorē ar ogam pēc izvēles.

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu