Mandeļu kūka ar vārīto krēmu

5 1
Šī mandeļu kūka ir tiešām viegli pagatavojama.

Sastāvdaļas

  • Mandeļu biskvītam:
  • 4 lielas olas
  • 150 g cukura
  • 200 g mandeļu miltu
  • Vārītajam krēmam:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 250 ml piena
  • 50 g cukura
  • 25 g miltu vai cietes
  • Vaniļas esence
  • Dekoram:
  • Svaigas vai saldētas ogas

Pagatavošana

50 min.
  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem C. Kūku veidnē ( 22 vai 23 cm diametrā) ieklāj cepampapīru.
    Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 grādiem C. Kūku veidnē ( 22 vai...
  2. Tīrā bļodā saputo olas un cukuru līdz masa krēmīga un gaisīga. Pa daļām iecilā mandeļu miltus.
    Tīrā bļodā saputo olas un cukuru līdz masa krēmīga un gaisīg...
  3. Mīklu iepilda veidnē un cep aptuvenu pusstundu.
    Mīklu iepilda veidnē un cep aptuvenu pusstundu.
  4. Pa to laiku pagatavo vārīto krēmu: Karsē pienu. Tikmēr olas maisa ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un lēnām maisot, pievieno uzkarsēto pienu. Samaisīto masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns nepārtraukti karsē, līdz masa sabiezē.
    Pa to laiku pagatavo vārīto krēmu: Karsē pienu. Tikmēr olas...
  5. Izcepto biskvītu atdzesē un izņem no formas.
    Izcepto biskvītu atdzesē un izņem no formas.
  6. Pārklāj ar krēmu.
    Pārklāj ar krēmu.
  7. Dekorē ar ogam pēc izvēles.

    Lai labi garšo!
    Dekorē ar ogam pēc izvēles.

Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize