Rupjmaizes kārtojums ar Upeņu Balzamu, ogām un izturētu mandarīna miziņu

3 1
Kolekcijas: Ziemassvētku
Ieteikums: ja nav pieejama nepieciešamās virtuves iekārtas, var iztikt ar veikalos nopērkamu, gatavu rupjmaizes rīvmaizi.
Paldies par recepti restorāna “Piramīda” šefpavāram Artūram Brucim.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • Rupjmaizes kārtojumam
  • 250 g klasiskās rupjmaizes
  • 200 ml saldā krējuma
  • 150 g dzērveņu ievārījuma
  • 100 ml ābolu sulas
  • 50 kg cukura
  • 30 ml Upeņu Rīgas Melnais Balzama
  • Ogas dekoram pēc izvēles
  • Mandarīna miziņai:
  • 2 mandarīni
  • Cukura sīrups
  • 0.1 g cukura
  • 100 ml ūdens
  • Garšvielas: kanēļa standziņas, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana

120 min.
  1. Rupjmaize: Sagriež rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5 cm biezumā, pēc tam kārto uz paplātes un liek cepeškrāsnī, un izkaltē 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik labi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu.
  2. Kad rupjmaize sablenderēta, liek to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlej ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisa, līdz iegūst irdenu konsistenci – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļauj ievilkties aptuveni 30 minūtes.
  3. Putukrējums: Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.
  4. Mandarīna miziņa: Uzliek vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām.
  5. Nomizo mandarīnus un sagriež miziņu ļoti plānos salmiņos.
  6. Kad sīrups uzvārījies, pievieno tam mandarīnu miziņas un turpina vārīt. Pēc tam ļauj tam atdzesēties, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.
  7. Pasniegšana: Servēj rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu kārto kārtās pēc jūsu izvēles. Kārtojumu dekorē ar svaigā ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

    Lai labi garšo!
    Pasniegšana: Servēj rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc i...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti