Sākums > Receptes > Deserti

Rupjmaizes kārtojums ar Upeņu Balzamu, ogām un izturētu mandarīna miziņu

2018. gada 28. novembris
Foto: Receptes.lv
Ieteikums: ja nav pieejama nepieciešamās virtuves iekārtas, var iztikt ar veikalos nopērkamu, gatavu rupjmaizes rīvmaizi.
Paldies par recepti restorāna “Piramīda” šefpavāram Artūram Brucim.
Pagatavošana
120 min
1. Rupjmaize: Sagriež rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5 cm biezumā, pēc tam kārto uz paplātes un liek cepeškrāsnī, un izkaltē 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik labi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu.
2. Kad rupjmaize sablenderēta, liek to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlej ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisa, līdz iegūst irdenu konsistenci – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļauj ievilkties aptuveni 30 minūtes.
3. Putukrējums: Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.
4. Mandarīna miziņa: Uzliek vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām.
5. Nomizo mandarīnus un sagriež miziņu ļoti plānos salmiņos.
6. Kad sīrups uzvārījies, pievieno tam mandarīnu miziņas un turpina vārīt. Pēc tam ļauj tam atdzesēties, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.
7. Pasniegšana: Servēj rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu kārto kārtās pēc jūsu izvēles. Kārtojumu dekorē ar svaigā ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu