Svētku burkānkūka

5 1
Paldies par recepti "Dobeles dzirnavnieks" un Lindas virtuvei.

Sastāvdaļas

  • Kūkai:
  • 250 g eļļas
  • 145 g cukura
  • 3 olas
  • 540 g burkānu
  • 110 g sakapātu valriekstu
  • 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 2 ēd. k. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. cepamās sodas
  • 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c)
  • Glazūrai:
  • 30 g sviesta istabas temperatūrā
  • 80 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles)
  • 240 g pūdercukura
  • Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
  2. Nomizo un sarīvē burkānus uz rupjās rīves.
  3. Ar mikseri vai virtuves kombainu saputo eļļu, cukuru un olas. Pievieno burkānus un valriekstus. Samaisa visu ar koka karoti.
  4. Bļodā kopā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas.
  5. Abu bļodu saturu apvieno un samaisa ar koka karoti.
  6. Mīklu lej sagatavotajā pannā, izlīdzina mīklas virspusi un cep krāsnī 1 stundu 15 minūtes.
  7. Atdzesē 5 minūtes, izņem no formas un atdzesē pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogriež un apgriež kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai.
  8. Gatavoj glazūru - saputo sviestu ar krēmsieru, pievieno citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievieno pūdercukuru. Pārsmērē kūkai. Dekorē ar dzērvenēm un pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Gatavoj glazūru - saputo sviestu ar krēmsieru, pievieno citr...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize