Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Svaigā avokado kūka

Foto: Receptes.lv
* izmērcēt 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāst.
** pirms tam 24 h jātur ledusskapī.
Paldies par recepti Signei Meirānei un Rimi.
Pagatavošana
999 min
1. Gatavo pamatni. Sablenderē riekstus, līdz izveidojas smalka masa.
2. Tad pievieno dateles un pārējo, sablenderē, līdz izveidojas ķepīga masa.
3. Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliec masu formā un izlīdzini piespiežot.
4. Blenderī liec visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablenderē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes (pamatnēm), izlīdzini un liec saldētavā uz 4–6 h.
5. Pēc tam to pašu izdari ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzini un liec saldētavā uz 12 h.
6. Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms tās, bet turi ledusskapī. Dekorē, kā vēlies, un pasniedz. Vēlāk vari turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu