Svaigā avokado kūka

5 1
* izmērcēt 12 h aukstā ūdenī, turot ledusskapī, un tad nokāst.
** pirms tam 24 h jātur ledusskapī.
Paldies par recepti Signei Meirānei un Rimi.

Sastāvdaļas

  • 100 g I love eco mandeļu
  • 100 g I love eco lazdu riekstu
  • 80 g pekanriekstu
  • 150 g dateļu bez kauliņiem
  • 2 tējk. kakao pulvera
  • 1 šķipsna/s jūras sāls
  • Pildījuma 1. kārta
  • 450 g izmērcētu Indijas riekstu*
  • 4 Selection by Rimi svaigās dateles
  • 2 ēd. k. kakao pulvera
  • 80 ml kakao sviesta vai kokosriekstu eļļas
  • 50 ml kļavu sīrupa
  • 1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 280 ml I love eco sojas piena
  • 200 g gatava, nomizota avokado
  • 1 šķipsna/s jūras sāls
  • Pildījuma virskārta:
  • 130 g izmērcētu I love eco Indijas riekstu*
  • 150 g I love eco kokosriekstu piena cietās daļas**
  • 40 ml I love eco kokosriekstu eļļas
  • 30 ml kļavu sīrupa
  • 1/2 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • 300 g notīrīta, gatava, mīksta mango
  • 1 šķipsna/s jūras sāls

Pagatavošana

999 min.
  1. Gatavo pamatni. Sablenderē riekstus, līdz izveidojas smalka masa.
  2. Tad pievieno dateles un pārējo, sablenderē, līdz izveidojas ķepīga masa.
  3. Ar cepamo papīru izklāj pamatni kūkas formai 20–23 cm diametrā. Ieliec masu formā un izlīdzini piespiežot.
  4. Blenderī liec visas pirmās kārtas sastāvdaļas un sablenderē maksimāli krēmīgi zīdainu krēmu. Uzlej uz kūkas pamatnes (pamatnēm), izlīdzini un liec saldētavā uz 4–6 h.
  5. Pēc tam to pašu izdari ar otro kārtu un uzlej virsū. Izlīdzini un liec saldētavā uz 12 h.
  6. Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pirms tās, bet turi ledusskapī. Dekorē, kā vēlies, un pasniedz. Vēlāk vari turēt ledusskapī, jo kūka skaisti turas kopā.

    Labu apetīti!
    Izņem no saldētavas vismaz 1 h pirms pasniegšanas vai 4 h pi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize