2“Ķekava” vistas filejas ar ādu un, vēlams, ar kauliņu
2-3daiviņa/sķiploka
1citrons
1ēd. k.oregano
Svaigi pētersīļi
Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
250gkvinojas
1granātābols
1buntīte svaigu piparmētru
100gfetas siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
100 min.
Vistas gaļu liek traukā, pievieno citronu sulu, smalki sakapātas citrona daiviņas, oregano, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu samaisa kopā, un ļauj garšām 30 minūtes savilkties.
Pēc 30 minūtēm vistas filejas ietin folijā un liek cepamtraukā, kas ietaukots ar pāris ēdamkarotēm eļļas vai kurā ieliets 100 ml ūdens. Cep 1 stundu vai kamēr gaļa mīksta. Cepšanas beigās foliju noņem un ļauj vistai apbrūnēt.
Kamēr vista cepas, pēc instrukcijas uz iepakojuma novāra kvinoju, no granātābola izloba sēkliņas, sakapā piparmētras, mazos gabaliņos sadrupina fetas sieru.
Kad kvinoja mazliet padzisusi, to samaisa ar granātābola sēkliņām, piparmētrām un sieru. Pasniedz kopā ar vistu.