Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Pīle ar apelsīnu

Foto: Virtuve diviem
Šodien gatavosim pīli folijā savā sulā.
Recepte no bloga: Virtuvediviem.wordpress.com/
Pagatavošana
120 min
1. Paņem foliju, izklāj uz cepešpannas. Foliju ņem tik lielu, lai ar to pēc tam var nosegt pīli.
Foto: Virtuve diviem
2. Sagriež sīpolus puslokos un izklāj uz folijas vienā kārtā, pieliek lauru lapas, uzber graudu piparus, smaržīgos piparus, kadiķu ogas, zariņu rozmarīna, sinepju sēklas un koriandra sēklas )tās mazliet rokās saberž).Uzber šķipsnu sāls un cukuru.
3. Uz visa uzspiež 1/2 apelsīna sulas.
4. Pašu pīli aplej un ieberzē ar apelsīna sulu, sulu var mazliet iespiest vēderā. Pēc tam pīli ieberž ar ķiploku un augu eļļu. Apkaisa ar sāli un maltiem pipariem, vēderā ieliek sagrieztus svaigus sīpolus, ieliek kādu piparu, mazliet sāls. Liek pīli uz sīpoliem, kuri izlikti uz follijas. Uzliekam uz pīles pāris zariņus timiānu un starp kājām izspiesto aplesīna pusīti.
5. Gar pīles malām noliek sagrieztus burkānus.
6. Tā kā man pīle bija ļoti liela un ar foliju nevarēju aplikt, tad es uzliku gabalu folijas uz pīles un pārējo apliku apkārt, visu piespiežot. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos cepties, līdz mīksta. Es cepu 1,5 stundu.
Foto: Virtuve diviem
7. Kad jau mīksta, noņem folliju, pārējo atrullē uz malām, lai pīle paliktu atvērta un liek atpakaļ cepeškrāsnī grila režīmā, lai burtiski 5 minūtēs pīli apbrūninātu, cik stipri brūnu grib, tas katra paša ziņā.
8. Kad pīle smuki brūna un viss vēl pannā vārās, un ir izņemta no cepešpannas, to vēlreiz apslaka ar svaiga apelsīna sulu. Uzliek virsū un apliek apkārt folliju uz 10-15 minūtēm, lai sula ievelkās un pīle atpūšās pēc cepiena.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu