Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Meksikāņu sautējums

Meksikāņu sautējums

FOTO: Spilva

Receptes autors "Spilva"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g tītara maltās gaļas
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņu
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • 1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1-2 čili pipari (atkarībā no tā, cik asu kārojas)
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. sviesta
  • 1/2 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. kumīna
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1/3 tējk. Kajenas piparu
  • 1 lauru lapa
  • 1 avokado
  • 200 g basmati rīsu
  • 2 laimi
  • Tortiljas čipsi
  • Saišķītis kinzas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Katlā izkausē sviestu un tajā apcep smalki sagrieztu sīpolu, čili, ķiploku, sarīvētus burkānus, sāli, kumīnu, kanēli, Kajenas piparus un gaļu.
  2. Kad gaļa apcepusies un viegli pelēcīga, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu papriku un visu sautē vēl apmēram 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno mazliet ūdens.
  3. Pievieno konservētus tomātus un kukurūzu un visu karsē vēl 12 minūtes.
  4. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  5. Sautējumu pasniedz karstu kopā ar rīsiem, krējumu, sagrieztu avokado un kinzu. Papildus var pasniegt laimu, lai atsvaidzinātu aso garšu.

    Labu apetīti!
    Sautējumu pasniedz karstu kopā ar rīsiem, krējumu, sagrieztu...

    FOTO: Spilva

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas