Meksikāņu sautējums

3 1
Receptes autors "Spilva"

Sastāvdaļas

  • 500 g tītara maltās gaļas
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņu
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • 1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu
  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1-2 čili pipari (atkarībā no tā, cik asu kārojas)
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. sviesta
  • 1/2 ēd. k. brūnā cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. kumīna
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1/3 tējk. Kajenas piparu
  • 1 lauru lapa
  • 1 avokado
  • 200 g basmati rīsu
  • 2 laimi
  • Tortiljas čipsi
  • Saišķītis kinzas

Pagatavošana

45 min.
  1. Katlā izkausē sviestu un tajā apcep smalki sagrieztu sīpolu, čili, ķiploku, sarīvētus burkānus, sāli, kumīnu, kanēli, Kajenas piparus un gaļu.
  2. Kad gaļa apcepusies un viegli pelēcīga, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu papriku un visu sautē vēl apmēram 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno mazliet ūdens.
  3. Pievieno konservētus tomātus un kukurūzu un visu karsē vēl 12 minūtes.
  4. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  5. Sautējumu pasniedz karstu kopā ar rīsiem, krējumu, sagrieztu avokado un kinzu. Papildus var pasniegt laimu, lai atsvaidzinātu aso garšu.

    Labu apetīti!
    Sautējumu pasniedz karstu kopā ar rīsiem, krējumu, sagrieztu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni