Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Četru graudu pārslu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem

Četru graudu pārslu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāze/s Dobeles 4 graudu pārslu
  • 1.5 glāze/s Dobeles 4 graudu pārslu
  • 1 ēd. k. godži ogu
  • 1 svaiga vīģe
  • 1/4 ābola
  • 1/2 glāze/s valriekstu
  • 1 sauja brūkleņu
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • 2 ēd. k. dateļu sīrupa
  • 2 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. brūnā cukura
  • 1/3 sulas no vidēji liela apelsīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.
  3. Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.
  4. Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

    Labu apetīti!
    Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav saciet...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas