Sākums > Receptes > Brokastis

Četru graudu pārslu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem

2018. gada 10. oktobris
Foto: Receptes.lv
Paldies par recepti "Dobeles Dzirnavnieks" un kulinārijas bloga autorei Annija Mihelsonei
Pagatavošana
20 min
1. Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
2. Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.
3. Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.
4. Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu