Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Svaigā citrona siera kūka

2018. gada 20. septembris
Foto: Zane Bloka
Pagatavošana
720 min
1. Cepumus smalki sadrupina un sajauc ar izkausētu sviestu. Cepumus var sadrupināt izmantojot mīklas rulli.
2. Kūkas forma ieklāj cepamo papīru. Sagatavoto cepumu masu liek formā, piespiežot pie pamatnes, glīti izlīdzina. Ievieto ledusskapī.
3. Ņem 2 citronus un ar rupjo rīvi norīvē miziņu, ar nazi sakapā nedaudz mazākos gabaliņos. Smalko rīvi neizmanto, jo tā mizu pārvērš putrā un šādu masu nevar izmantot dekorēšanai.
4. Lielā bļodā no citroniem izspiež sulu un pievieno sieru, kas ir istabas temperatūrā. Pievieno lielāko daļu pūdercukura ( 1 ēd. k. atstāj vēlākam). Visu sajauc ar mikseri.
5. Svaigā siera masā iejauc lielāko daļu citrona miziņu. Daļu atstāj dekorēšanai.
6. Bļodiņā ieber želatīnu un aplej ar aukstu ūdeni, ļauj tam uzbriest.
7. Citā bļodā lej saukstu saldo krējumu, pievieno vaniļas cukuru, šķipsnu sāls, atlikušo pūdercukuru un putukrējuma stindzinātāju. Visu sakuļ stingrās putās.
8. Siltā ūdens peldē liek kausēties uzbriedinātu želatīnu.
9. Sakulto saldo krējumu iejauc sagatavotajā svaigā siera masā.
10. Kad viss sajaukts, lēnām pievieno želatīnu, to uzmanīgi iemaisot - nekuļ.
11. Sagatavoto masu lej uz cepumu pamatnes, ar karoti izlīdzina pa visu kūkas formu. Dekorē ar svaigajām citrona miziņām. Uz nakti liek ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu