Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas stilbiņi un kartupeļi ar apelsīnu un olīvu mērci

Vistas stilbiņi un kartupeļi ar apelsīnu un olīvu mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 vistu stilbiņi
  • 3 nelieli kartupeļi
  • 16 olīvas (var gan melnās, gan zaļās)
  • 2 ēd. k. svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1/2 tējk. rīvētas apelsīnu miziņas
  • 1/4 tējk. paprikas pulvera
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 šķipsna/s kaltēta oregano
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. olīvu sālījuma
  • Pētersīļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Vistu stilbiņus ierīvē ar sāli.
  2. Apelsīnu sulu sajauc ar rīvēto miziņu, sāli, paprikas pulveri un oregano un pārlej vistu stilbiņus.
  3. Kartupeļus sagriež šķēlītēs.
  4. Karstumizturīgā traukā kārto vistu stilbiņus un kartupeļu šķēlītes.
  5. Pārlej ar olīvu sālījumu un olīveļļu, uzliek vāku vai nosedz ar foliju un cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 30 minūtes.
  6. Tad noņem vāku, uzber olīvas, ēdienu apmaisa un turpina cept, līdz virsējie kartupeļi ir kļuvuši gaiši brūni.
    Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Tad noņem vāku, uzber olīvas, ēdienu apmaisa un turpina cept...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas