Vistas stilbiņi un kartupeļi ar apelsīnu un olīvu mērci

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 vistu stilbiņi
  • 3 nelieli kartupeļi
  • 16 olīvas (var gan melnās, gan zaļās)
  • 2 ēd. k. svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1/2 tējk. rīvētas apelsīnu miziņas
  • 1/4 tējk. paprikas pulvera
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 šķipsna/s kaltēta oregano
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. olīvu sālījuma
  • Pētersīļi

Pagatavošana

50 min.
  1. Vistu stilbiņus ierīvē ar sāli.
  2. Apelsīnu sulu sajauc ar rīvēto miziņu, sāli, paprikas pulveri un oregano un pārlej vistu stilbiņus.
  3. Kartupeļus sagriež šķēlītēs.
  4. Karstumizturīgā traukā kārto vistu stilbiņus un kartupeļu šķēlītes.
  5. Pārlej ar olīvu sālījumu un olīveļļu, uzliek vāku vai nosedz ar foliju un cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep 30 minūtes.
  6. Tad noņem vāku, uzber olīvas, ēdienu apmaisa un turpina cept, līdz virsējie kartupeļi ir kļuvuši gaiši brūni.
    Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļu zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Tad noņem vāku, uzber olīvas, ēdienu apmaisa un turpina cept...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni