Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Melleņu tarte

FOTO: Virtuve diviem

Šī recepte ir no sērijas, kad gribas kaut ko saldu un ogas var atrast arī saldētavā. Ātra un viegla recepte.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklas pamatnei:
  • 300 ml kviešu miltu
  • 100 g auksta sviesta
  • 3-5 ēd. k. auksta ūdens
  • Melleņu pildījumam:
  • 400 g melleņu (ja saldētas,tad nevajag atkausēt)
  • 100 ml cukura
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. 1. variants. Ar rokām saberž kopā sviesta gabaliņus ar miltiem. Tad pievieno ūdeni un ātri saveļ mīklu, lai tā turas kopā.
    2. variants. Es izmantoju virtuves kombainu ar nazi. Uz liela ātruma sastrādā kopā sviestu ar miltiem, tad pievieno auksto ūdeni. Mīklai jāsaveļas kopā.
  2. Mīklu izklāj 26 cm diametra formā.J āņem tādu, kur nekas nevar iztecēt cauri. Mīklu sadur ar dakšiņu. Parasti, kad ir diezgan šķidrs pildījums, uzberu virsū uz mīklas nedaudz mannā un tad tikai ogas.
  3. Mellenes uzber uz mīklas. Atsevišķi samaisa cukuru un kartupeļu cieti, kuru uzber uz ogām. Formu pakrata nedaudz, lai viss kopā labāk sajaucas.
  4. Cep 200 grādos 30-40 minūtes, līdz mīklas maliņas palikušas brūnīgas. Pašas mellenes būs šķidras. Tā tam jābūt. Kartupeļu cietes ietekmē tās sastingst tikai tad, kad atdzisīs un būs vieglāk nogriezt. Atdzesē formā.
    Var servēt ar saldējumu vai vaniļas mērci.

    Lai labi garšo!
    Cep 200 grādos 30-40 minūtes, līdz mīklas maliņas palikušas...

    FOTO: Virtuve diviem

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas