-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Vasarīgais dārzeņu gruboto
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Paldies "Dobeles dzirnavnieks" par recepti, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2/3 glāze/s Dobeles dzirnavnieka grūbu
-
100-150 ml saldā krējuma
-
3 saujas cietā siera
-
2 tējk. ķiploku pulvera
-
1 šķipsna/s sāls
-
1 sauja diļļu
-
100 g sniega zirnīšu
-
3-4 galviņas ķiploku
-
1/2 purava
-
5 mazie burkāniņi
-
4 mazās bietītes
-
1 jaunais kabacītis
-
1 sauja saulē kaltētu tomātu
-
1 iepaojums svaigo zirņu dīgstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
75 min.
-
Uz pannas apgrauzdē grūbas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.
-
Ieber grūbas katlā un pielej ūdeni (attiecībā 1:2), liek vārīties, ik pa brīdim apskatoties, vai nav nepieciešams pievienot vairāk ūdens.
-
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
-
Ļauj, lai bērns nomazgā visus dārzeņus, un nomizo bietes.
-
Ķiplokus pārgriež šķērsām uz pusēm, lai izceptās daiviņas varētu viegli izņemt.
-
Darbiņš mazajam – bietes, kabacis un puravs jāsagriež ripiņās. Ļauj, lai bērns liek visus dārzeņus uz cepampannas un apslaka ar olīveļļu.
-
Liek krāsnī cepties aptuveni 35-40 minūtes, līdz tie ir gatavi un viegli zeltaini.
-
Kad pagājušas 20 minūtes, katliņā uzvāra ūdeni un apvāra sniega zirnīšus (aptuveni 5-7min.).
-
Kad grūbas gatavas, tās var noskalot tekošā aukstā ūdenī, lai briešanas process neturpinātos.
-
Uz pannas gatavo gruboto – mazajiem noteikti patiks grūbām pievienot saldo krējumu, ķiploku pulveri, sāli, sieru un dilles. Gatavo gruboto liek pasniegšanai paredzētā traukā.
-
Dārzeņus un zirnīšus izkārto pāri grūbām, ļauj mazajiem palīgiem izdaiļot ēdienu ar zirņu dīgstiem un saulē kaltētiem tomātiem.
Lai labi garšo!
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs