Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Tējas un šokolādes kūka

Tējas un šokolādes kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s ūdens
  • 6 paciņas Earl Grey tējas
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 glāze/s skābā krējuma
  • 1 šķipsna/s sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Karstā ūdenī ieliek tējas paciņas un patur 5 minūtes.
  2. Sausās sastāvdaļas sajauc kopā.
  3. Šokolādi izkausē, sajauc ar kausētu sviestu, olām, krējumu un tēju.
  4. Piejauc visas sastāvdaļas kopā. Sajauc viendabīgu mīklu. Mīklai jābūt skāba krējuma biezumā, ja nepieciešams, pieliek vēl miltus.
  5. Mīklu lej kēksa formā un cep 180 grādos temperatūrā apmēram 60 minūtes. Kūku atdzesē 15 minūtes, tad sagriež.
    Kēksu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Mīklu lej kēksa formā un cep 180 grādos temperatūrā apmēram...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas