Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rudzu spēka maize ar meža garšu

Foto: Receptes.lv
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram!
Foto: Jānis Škapars/ TVNET
Pagatavošana
500 min
1. Sākumā izšķīdina ūdenī ieraugu, piejauc miltus.
Foto: Receptes.lv
2. Pievieno sāli un sakapātas plūmes.
Foto: Receptes.lv
3. Visu kārtīgi samaisa, 5 minūtes izmīca un atstāj rūgt.
Foto: Receptes.lv
4. Cepšanai ugunskurā lieto trauku - "pīli". Zem kukuļa paklāj kļavu lapas un maltas kadiķogas!
Foto: Receptes.lv
5. Kad mīklai parādās viegli skābena garša (pēc 6 - 12 stundām, atkarībā no vides un temperatūras), veido kukulīti un liek cepties.
Foto: Receptes.lv
6. Civilizētie ļaudis var cept maizi mājās - liek 220 grādu krāsnī un cep, līdz garoza sāk kļūt melnīgsnēja.
Foto: Receptes.lv
7. Kad maizīte atdzisusi - tā ir gatava griešanai un ēšanai!

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv