Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram!
Foto: Jānis Škapars/ TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 425 g ūdens
  • 100 g ierauga
  • 50 g žāvētu plūmju
  • 10 g sāls
  • 10 g ķimeņu
  • Cepšanai:
  • Kļavu lapas
  • Kadiķogas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

500 min.
  1. Sākumā izšķīdina ūdenī ieraugu, piejauc miltus.
    Sākumā izšķīdina ūdenī ieraugu, piejauc miltus.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  2. Pievieno sāli un sakapātas plūmes.
    Pievieno sāli un sakapātas plūmes.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Visu kārtīgi samaisa, 5 minūtes izmīca un atstāj rūgt.
    Visu kārtīgi samaisa, 5 minūtes izmīca un atstāj rūgt.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Cepšanai ugunskurā lieto trauku - "pīli". Zem kukuļa paklāj kļavu lapas un maltas kadiķogas!
    Cepšanai ugunskurā lieto trauku - "pīli". Zem kukuļa paklāj...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  5. Kad mīklai parādās viegli skābena garša (pēc 6 - 12 stundām, atkarībā no vides un temperatūras), veido kukulīti un liek cepties.
    Kad mīklai parādās viegli skābena garša (pēc 6 - 12 stundām,...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  6. Civilizētie ļaudis var cept maizi mājās - liek 220 grādu krāsnī un cep, līdz garoza sāk kļūt melnīgsnēja.
    Civilizētie ļaudis var cept maizi mājās - liek 220 grādu krā...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Kad maizīte atdzisusi - tā ir gatava griešanai un ēšanai!

    Labu apetīti!
    Kad maizīte atdzisusi - tā ir gatava griešanai un ēšanai!...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas