-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Vienkāršais ābolu pīrāgs
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g ābolu
-
200 g cukura
-
100 g sviesta
- Mīklai:
-
1 ola
-
1 ēd. k. skābā krējuma
-
1/2 tējk. sāls
-
1 ēd. k. sviesta
-
3/4 glāze/s miltu
-
Cepamais pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Iejauc mīklu (tik cietu kā nūdelēm) un sadala 4 daļās.
-
Katru daļu izveltnē plānu kā papīru, šķīvja lielumā.
-
Vienu ripu ieklāj ietaukotā pannā, pārziež ar sviestu, virsū liek daļu plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu, pārkaisa ar cukuru.
-
Virs āboliem liek otru mīklas ripu, kas no abām pusēm nosmērētu ar sviestu, atkārto.
-
Virsējo - ceturto ripu noziež ar sviestu.
-
Cep ļoti karstā cepeškrāsnī. Kad uz pannas izdalās sula, ar to bieži pārlaista pīrāgu.
-
Cep, līdz iztecējusī sula pārvēršās par karamelizējošu cukuru. Apmēram 20 minūtes.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs