Iejauc mīklu (tik cietu kā nūdelēm) un sadala 4 daļās.
Katru daļu izveltnē plānu kā papīru, šķīvja lielumā.
Vienu ripu ieklāj ietaukotā pannā, pārziež ar sviestu, virsū liek daļu plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu, pārkaisa ar cukuru.
Virs āboliem liek otru mīklas ripu, kas no abām pusēm nosmērētu ar sviestu, atkārto.
Virsējo - ceturto ripu noziež ar sviestu.
Cep ļoti karstā cepeškrāsnī. Kad uz pannas izdalās sula, ar to bieži pārlaista pīrāgu.
Cep, līdz iztecējusī sula pārvēršās par karamelizējošu cukuru. Apmēram 20 minūtes.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
600 g ābolu
200 g cukura
100 g sviesta
Mīklai:
1 ola
1 ēd. k. skābā krējuma
1/2 tējk. sāls
1 ēd. k. sviesta
3/4 glāze/s miltu
Cepamais pulveris
-->
Pagatavošana
35 min.35 min.
Iejauc mīklu (tik cietu kā nūdelēm) un sadala 4 daļās.
Katru daļu izveltnē plānu kā papīru, šķīvja lielumā.
Vienu ripu ieklāj ietaukotā pannā, pārziež ar sviestu, virsū liek daļu plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu, pārkaisa ar cukuru.
Virs āboliem liek otru mīklas ripu, kas no abām pusēm nosmērētu ar sviestu, atkārto.
Virsējo - ceturto ripu noziež ar sviestu.
Cep ļoti karstā cepeškrāsnī. Kad uz pannas izdalās sula, ar to bieži pārlaista pīrāgu.
Cep, līdz iztecējusī sula pārvēršās par karamelizējošu cukuru. Apmēram 20 minūtes.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri