Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vienkāršais ābolu pīrāgs

Vienkāršais ābolu pīrāgs

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g ābolu
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • Mīklai:
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. sviesta
  • 3/4 glāze/s miltu
  • Cepamais pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Iejauc mīklu (tik cietu kā nūdelēm) un sadala 4 daļās.
  2. Katru daļu izveltnē plānu kā papīru, šķīvja lielumā.
  3. Vienu ripu ieklāj ietaukotā pannā, pārziež ar sviestu, virsū liek daļu plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu, pārkaisa ar cukuru.
  4. Virs āboliem liek otru mīklas ripu, kas no abām pusēm nosmērētu ar sviestu, atkārto.
  5. Virsējo - ceturto ripu noziež ar sviestu.
  6. Cep ļoti karstā cepeškrāsnī. Kad uz pannas izdalās sula, ar to bieži pārlaista pīrāgu.
  7. Cep, līdz iztecējusī sula pārvēršās par karamelizējošu cukuru. Apmēram 20 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Cep, līdz iztecējusī sula pārvēršās par karamelizējošu cukur...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas