-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Pīrāgs ar plūmēm/aprikozēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 g sviesta
-
250 g pūdercukura
-
4 olas
-
250 g miltu
-
Aprikozes vai plūmes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Sviestu saputo ar pūdercukuru, tad pievieno citu pēc cita olu dzeltenumus un puto 10 minūtes.
-
Pakāpeniski pieber 125 g miltu.
-
Vēl 125 g miltu pievieno kopā ar saputotiem olu baltumiem.
-
Mīklu liek ietaukotā plāts apmēram 2 cm biezā kārtā, virsū 3-4 cm atstātumā liek aprikožu pusītes ar griezuma vietu uz augšu.
-
Cep 160 grādos, kamēr gatavs.
-
Atdzisušu sagriež tā, lai katrā gabaliņa vidū būtu aprikozes pusīte.
Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs