Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumu kūka ar vasaras ogām

2018. gada 16. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana neprasī daudz laika, bet ņem vērā, ka kūkai jāļauj nostāvēties, vēlams visu nakti ledusskapī.
Pagatavošana
40 min
1. Katru cepumu pirms uzlikšanas apmercē pienā.
2. Tos liek četrās kārtās citu virs cita - pamīšus 4X4 cepumu lielā laukumā.
3. Pagatavo biezpiena krēmu - viendabīgi sablendē vai caur sietu izberztu biezpienu sajaucot ar iebiezināto pienu, rīvētu citrona miziņu un stingri saputotu saldo krējumu. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, krēmam var pievienot želatīnu.
4. Katru izklāto cepumu kārtu vispirms pārziež ar ievārījumu, tad pārklāj ar biezpiena krēmu, lielāko daļu atstājot kūkas virsai.
5. Virsū pēc patikas kārto ogas.
6. Kūku uz dažam stundām (bet labāk līdz nākamajam rītam) atstāj ledusskapī ievilkties, pirms celšanas galdā un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu