Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Cepumu kūka ar vasaras ogām

Cepumu kūka ar vasaras ogām

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Pagatavošana neprasī daudz laika, bet ņem vērā, ka kūkai jāļauj nostāvēties, vēlams visu nakti ledusskapī.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg dažādu vasaras ogu pēc iespējas un patikas
  • 64 kantaini cepumi
  • 500 g sausa biezpiena
  • 410 g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
  • 350 g iebiezināta piena ar cukuru (1 buņdžiņa)
  • 250 g saldā krējuma
  • 1 citrona miziņa
  • 1 glāze/s piena - cepumu mērcēšanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katru cepumu pirms uzlikšanas apmercē pienā.
  2. Tos liek četrās kārtās citu virs cita - pamīšus 4X4 cepumu lielā laukumā.
  3. Pagatavo biezpiena krēmu - viendabīgi sablendē vai caur sietu izberztu biezpienu sajaucot ar iebiezināto pienu, rīvētu citrona miziņu un stingri saputotu saldo krējumu. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, krēmam var pievienot želatīnu.
  4. Katru izklāto cepumu kārtu vispirms pārziež ar ievārījumu, tad pārklāj ar biezpiena krēmu, lielāko daļu atstājot kūkas virsai.
  5. Virsū pēc patikas kārto ogas.
  6. Kūku uz dažam stundām (bet labāk līdz nākamajam rītam) atstāj ledusskapī ievilkties, pirms celšanas galdā un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Kūku uz dažam stundām (bet labāk līdz nākamajam rītam) atstā...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomāti ar sīpoliem želejā

Tomāti ar sīpoliem želejā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas