Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Torte ar ķiršiem

Torte ar ķiršiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu
  • 350 g miltu
  • 250 g sviesta(margarīna)
  • 50 g riekstu
  • 25 g rauga
  • 1/4 glāze/s piena
  • 1 ola
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 naža gals sāls
  • 2 ēd. k. rīvmaizes
  • Ola - pārsmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sviestu ar miltiem saplucina, pievieno olas dzeltenumu, pienā izšķīdinātu raugu un cukuru, iejauc mīklu. Ja nepieciešams, pielej mazliet ūdens.
  2. Mīklu dala 2 daļās, katru atsevišķi izveltnē.
  3. Vienu plāksni ieklāj ietaukotā plātī, virsū uzkaisa rīvmaizi, virs rīvmaizes liek ķiršus bez kauliņiem, pārkaisa ar cukuru un sasmalcinātiem riekstiem.
  4. Pārklāj ar otru mīklas plāksni, pārsmērē ar olu. Šur tur iedur ar dakšiņu.
  5. Cep 180 grādos sakarsētā krāsnī, līdz mīkla iegūst skaistu, brūnu krāsu.
  6. Atdzesētu torti rotā pēc gaumes, vai vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
    Atdzesētu torti rotā pēc gaumes, vai vienkārši pārkaisa ar p...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas