Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Medus vista ar rīsiem un olu

2018. gada 19. aprīlis
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Rīsus aplej ar 750 ml ūdens un uz lēnas uguns izvāra.
Kad rīsi gatavi, lieko ūdeni nokāš un rīsus atstāj nedaudz atdzists.
2. Vistas filejas sagriež strēmelītēs un liek nelielā bļodiņā.
3. Pielej sojas mērci, samaisa un brīdi patur, lai gaļā iesūcas mērces pikantums.
4. Pakāpeniski sajauc ar kartupeļu cieti, pielūkojot, lai ciete katru gabaliņu ietver kā mundierītis.
Ja nepieciešams, pievieno vēl.
5. Katliņā, uz nelielas uguns, uzkarsē neitrālas garšas eļļu.
6. Turpinot karsēšanu, eļļā pa vienam, atstatus citu no cita mērc vistas gabaliņus. Vāra apmēram 1-2 minūtes.
7. Gatavus izķeksē no katla un saliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekā eļļa.
8. Sīpolus sagriež paprāvos gabaliņos un apcep pannā, sakarsētā eļļā.
9. Pievieno labi daudz tomātu mērces (apmēram 250 ml) un medu.
10. Pieliek fritētos vistas gabaliņus. Pārkaisa ar sezama sēkliņām.
11. Maisot visu pasautē aptuveni 2-3 minūtes. Noņem no uguns.
12. Pannu liek uz vidējas uguns, ielej nedaudz eļļas, iesit olu un strauji maisot, pus minūti apcep.
13. Pievieno rīsus un, nepārtraukti maisot, cep dažas minūtes.
Šķīvī liek rīsus un pārlej ar vistas mērci.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu