Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbja un ābolu pudiņš

2018. gada 3. aprīlis
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbi un ābolus sagriež palielos gabalos, vāra mīkstus, tad nolej ūdeni un samaisa kopā ar cukuru un mannu.
2. Ķirbim un ābolam maisot ir gandrīz jāizšķīst, veidojot viendabīgu masu, kurā var būt daži veseli ķirbja un ābola gabaliņi.
3. Atsevišķos traukos saputo olu dzeltenumus un olu baltumus ar cukuru.
4. Dzeltenumus iemaisa ķirbja masā, pievieno arī izmērcētas rozīnes un beigās iecilā saputotus olu baltumus.
5. Veidni ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi.
6. Tad liek ķirbju masu un cep 200 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.
Pasniedz ar ogu mērci vai ievārījumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu