Gailenes noskalo vairākos ūdenos, notecina un sagriež salmiņos vai sakapā.
Sīki sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep, pievieno gailenes un cep, līdz radusies sula iztvaiko.
Tad uzkaisa miltus, izkarsē, pielej krējumu, (ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens), pieliek sāli, piparus un sautē apmēram 10 minūtes.
Gatavas gailenes pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
300 g svaigu gaileņu (šampinjonu, baraviku)
100 g saldā vai skābā krējuma
1 liels sīpols
15 g sviesta
6 g kviešu miltu
Sāls
Pipari
Pētersīļu zaļumi
-->
Pagatavošana
35 min.35 min.
Gailenes noskalo vairākos ūdenos, notecina un sagriež salmiņos vai sakapā.
Sīki sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep, pievieno gailenes un cep, līdz radusies sula iztvaiko.
Tad uzkaisa miltus, izkarsē, pielej krējumu, (ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens), pieliek sāli, piparus un sautē apmēram 10 minūtes.
Gatavas gailenes pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri