Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gailenes krējumā

Gailenes krējumā

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu gaileņu (šampinjonu, baraviku)
  • 100 g saldā vai skābā krējuma
  • 1 liels sīpols
  • 15 g sviesta
  • 6 g kviešu miltu
  • Sāls
  • Pipari
  • Pētersīļu zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Gailenes noskalo vairākos ūdenos, notecina un sagriež salmiņos vai sakapā.
  2. Sīki sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep, pievieno gailenes un cep, līdz radusies sula iztvaiko.
  3. Tad uzkaisa miltus, izkarsē, pielej krējumu, (ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens), pieliek sāli, piparus un sautē apmēram 10 minūtes.
  4. Gatavas gailenes pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
    Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.

    Labu apetīti!
    Gatavas gailenes pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumi...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas