-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Gailenes krējumā
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
300 g svaigu gaileņu (šampinjonu, baraviku)
-
100 g saldā vai skābā krējuma
-
1 liels sīpols
-
15 g sviesta
-
6 g kviešu miltu
-
Sāls
-
Pipari
-
Pētersīļu zaļumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Gailenes noskalo vairākos ūdenos, notecina un sagriež salmiņos vai sakapā.
-
Sīki sasmalcinātu sīpolu sviestā apcep, pievieno gailenes un cep, līdz radusies sula iztvaiko.
-
Tad uzkaisa miltus, izkarsē, pielej krējumu, (ja nepieciešams, var pievienot nedaudz ūdens), pieliek sāli, piparus un sautē apmēram 10 minūtes.
-
Gatavas gailenes pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs