-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Ziedkāpostu un šķiņķa sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 g ziedkāposta
-
75 g šķiņķa vai cūkas cepeša
-
50 g skābā krējuma
-
15 g siera (Holandes, čedera u.c.)
-
Pētersīļu zaļumi
-
Rīvmaize
-
Sāls
-
Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Ziedkāpostu galviņas sadala pa rozetēm, vāra sālsūdenī gandrīz mīkstas, tad notecina.
-
Šķiņķi sagriež gabaliņos.
-
Vārītajiem ziedkāpostiem pievieno sagriezto gaļu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, izmaisa.
-
Liek veidnē, pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar sarīvētu sieru, pārkaisa ar rīvmaizi un cep 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr viegli brūns.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs