Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Baltās šokolādes un aveņu kūka

Baltās šokolādes un aveņu kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g miltu
  • 60 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 1/2 citrona rīvēta miziņa un sula
  • 0.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • Sāls
  • Pildījumam:
  • 200 g baltās šokolādes
  • 250 g krēmsiera vai trekna, mīksta biezpiena
  • 150 g saldā krējuma
  • 300 g aveņu
  • Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

170 min.
  1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls, iemaisa citrona miziņu.
  2. Olu sajauc un pa daļām ieputo sviestā.
  3. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri un citrona sulu.
  4. Mīklu klāj ietaukotā, ar miltiem izkaisītā veidnē, liek sakarsētā krāsnī un 175 grādu temperatūrā cep 25-30 minūtes.
  5. Pildījumam 50 g aveņu izberž caur sietu.
  6. Balto šokolādi izkausē.
  7. Krēmsierā iemaisa aveņu biezeni un kausēto šokolādi.
  8. Saputotu saldo krējumu un arī iemaisa masā.
    Masu klāj veidnē uz atdzesētas pamatnes.
  9. Kūku izgrezno ar avenēm, tad uz vismaz 2 stundām ieliek ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Kūku izgrezno ar avenēm, tad uz vismaz 2 stundām ieliek ledu...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas