-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Baltās šokolādes un aveņu kūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Mīklai:
-
100 g miltu
-
60 g sviesta
-
50 g cukura
-
1/2 citrona rīvēta miziņa un sula
-
0.5 tējk. cepamā pulvera
-
1 ola
-
Sāls
- Pildījumam:
-
200 g baltās šokolādes
-
250 g krēmsiera vai trekna, mīksta biezpiena
-
150 g saldā krējuma
-
300 g aveņu
-
Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
170 min.
-
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls, iemaisa citrona miziņu.
-
Olu sajauc un pa daļām ieputo sviestā.
-
Iemaisa miltus ar cepamo pulveri un citrona sulu.
-
Mīklu klāj ietaukotā, ar miltiem izkaisītā veidnē, liek sakarsētā krāsnī un 175 grādu temperatūrā cep 25-30 minūtes.
-
Pildījumam 50 g aveņu izberž caur sietu.
-
-
Krēmsierā iemaisa aveņu biezeni un kausēto šokolādi.
-
Saputotu saldo krējumu un arī iemaisa masā.
Masu klāj veidnē uz atdzesētas pamatnes.
-
Kūku izgrezno ar avenēm, tad uz vismaz 2 stundām ieliek ledusskapī.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs