Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zivs dārzeņu mērcē

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Valentīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g baltās zivs filejas (šoreiz izmantota heka fileja)
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1 ola
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 saldā paprika
  • 150 ml saldā krējuma
  • Zivs garšviela no “Santa Maria”
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sasmalcina sīpolu, burkānu un papriku un apcep pannā, kamēr mīksti. Pievieno saldo krējumu, pasutina un atliek malā.
  2. Zivs filejas apvārta olā un miltos, kam pievienots sāls pēc garšas un nedaudz zivs garšvielas. Apcep eļļā.
  3. Atsevišķā cepamtraukā vai katliņā veido kārtas – no sākuma dārzeņu maisījumu, pēc tam zivi, un pa virsu atkal dārzeņus.
  4. Sutina uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes.
    Pasniedz ar skābētiem gurķiem.

    Labu apetīti!
    Sutina uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes.
Pasniedz ar skāb...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Labākā soļanka

Labākā soļanka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas