Paldies Valentīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kgkartupeļu, sarīvēti uz smalkas rīves
2olas
Cūkgaļas cauraudzis, svaigs
Sīpols
Ķiploks
Sāls
Pipari
Sviests pannas iesmērēšanai
Krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
Cauraudzi sagriež kubiņos un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem, noliek atdzesēties.
Smalki sarīvē kartupeļus, un ne tikai nedaudz nospiež lieko šķidrumu.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus un cauraudzi piejauc kartupeļu
masai, bet baltumus uzputo, kamēr stingri. Tad iecilā kartupeļu masā.
Pievieno sāli, piparus un ķiploku pēc garšas.
Masu liek cepamtraukā (čuguna pannā), kas iesmērēts ar sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī
220 grādos aptuveni stundu.
Pasniedz ar skābo krējumu, klāt piedzerot kefīru.