Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kartupeļu sacepums ar gaļu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Valentīnai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu, sarīvēti uz smalkas rīves
  • 2 olas
  • Cūkgaļas cauraudzis, svaigs
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Sāls
  • Pipari
  • Sviests pannas iesmērēšanai
  • Krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Cauraudzi sagriež kubiņos un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem, noliek atdzesēties.
  2. Smalki sarīvē kartupeļus, un ne tikai nedaudz nospiež lieko šķidrumu.
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus un cauraudzi piejauc kartupeļu
    masai, bet baltumus uzputo, kamēr stingri. Tad iecilā kartupeļu masā.
  4. Pievieno sāli, piparus un ķiploku pēc garšas.
  5. Masu liek cepamtraukā (čuguna pannā), kas iesmērēts ar sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī
    220 grādos aptuveni stundu.
    Pasniedz ar skābo krējumu, klāt piedzerot kefīru.

    Labu apetīti!
    Masu liek cepamtraukā (čuguna pannā), kas iesmērēts ar svies...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas