Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rollklopši

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Brigitai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaiga cūkgaļas šķiņķa
  • 100 g žāvēta cūkgaļas cauraudža
  • 2 vidēja izmēra burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 g kaltētas rupjmaizes
  • 100 g saldā krējuma
  • Sviests cepšanai
  • Lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari
  • *Mazi koka irbulīšu, sastiprināšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagriež cūkgaļas šķiņķi puscentimetru biezās šķēlītēs un izklapē ar gaļas āmurīti.
  2. Burkānu un žāvēto cauraudzi sagriež vidēji plānās strēmelēs.
  3. Izklapēto cūkgaļas šķēlīti apkaisa ar sāli un pipariem, vienā malā novieto burkāna un pāris cauradža strēmelītes un no tās malas aizrullē cūkaļas šķēlīti ciet, lai sanāk neliels rullītis. Lai tas turētos ciet, to var saspraust ar koka irbulīti vai apsiet ar diegu.
  4. Sagatavotos rullīšus liek apbrūnināties uz pannas sviestā, pavisam nedaudz apcepot no abām pusēm brūnus.
  5. Gatavos rullīšus liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties uz stundu, vai pat ilgāk. Garšai pievieno kaltētos rupjmaizes gabaliņus, sagrieztu sīpolu, pāris lauru lapas, melnos piparus un sāli.
  6. Kad rullīši gatavi tos atbrīvo no irbulīšiem un saliek atsevišķā traukā, palikušo šķidrumu izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no biezumiem un uzlej uz pannas.
  7. Mērcei pievieno saldo krējumu, nedaudz apbrūnina uz pannas un, kad gatavs pārlej
    rollklopšus.

    Labu apetīti!
    Mērcei pievieno saldo krējumu, nedaudz apbrūnina uz pannas u...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas