Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rozīņu pīrādziņi
Paldies Dainai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu
  • 50 g sviesta
  • 200 g skābā krējuma vai rūgušpiena
  • 200 g biezpiena
  • 2 olas
  • 1 sauja rozīņu
  • Cukurs
  • Kanēlis pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Citrona miziņa
  • Cepampulverim:
  • 1 tējk. kartupeļu miltu
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. citronskābes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Iesijā kviešu miltus bļodā. Ieber miltos sagrieztu sviestu. Sadrupina miltus kopā ar sviestu.
  2. Pagatavo cepampulveri, sajaucot kartupeļu miltus, dzeramo sodu un citronskābi.
  3. Sajauc 2 tējkarotes cepamo pulveri ar krējumu (var arī pielikt rūgušpienu), ar biezpienu un diviem olu dzeltenumiem, ar tējkaroti cukuru, pierīvē citrona miziņu, pieber šķipsniņu sāls. Iemīca to visu miltos un sviestā. Liek mīklu uz stundu pastāvēt, ja ir laiks.
  4. Izrullē mīklu, sagriež kvadrātiņos, katrā no kvadrātiņiem liek piciņu sviesta, dažas rozīnes un šķipsniņu cukuru ar kanēli. Kvadrātiņus pārloka pa diagonāli un liek uz pannas, apziež ar olbaltumu. Liek cepties uz 30 min 200 grādos.
    * Lai pīrādziņi būtu brūnāki, apziež tos ar olbaltumu sajauktu ar kafijas šķidrumu.
    ** No šādas mīklas var cept arī cukurstandziņas utt.

    Lai labi garšo!
    Izrullē mīklu, sagriež kvadrātiņos, katrā no kvadrātiņiem li...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes