Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Želatīna kūka

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies Dainai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 180 g “Selga” cepumu - vēlams ar citrona garšu
  • 180 g vafeļu - vēlams ar citrona garšu
  • 30 g želatīna
  • 100 g sviesta
  • 300 g biezpiena
  • Ievārījums pēc garšas
  • 500 ml saldā krējuma
  • Citrona miziņa
  • Sauja saldētu ogu
  • Šokolādes konfekte * vai kas cits pa rokai
  • 50 g rīvētas rupjmaizes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Iesmērē formu ar sviestu. Sasmalcina cepumus un vafeles kūkas pamatnei, saber formā un iepresē. Izkausē sviestu, pārlej pamatnei, sapresē stingri ar karoti. Atstāj pastāvēt.
  2. Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni divās glāzēs. Kad tas ir izmircis, glāzes ieliek verdošā ūdenī, lai želatīns izšķīstu pavisam.
  3. Biezpienu samīca.
  4. Saputo pusi no saldā krējuma ar nedaudz cukura, pierīvē citrona miziņu, pieliek nedaudz ievārījuma. Maisot iegāž želantīnu, kamēr tas nav sacietējis, lej formā virsū pamatnei. Kamēr masa vēl nav sacietējusi, ieber tajā saldētas ogas, iegriež kādu šokolādes gabaliņu.
  5. Otru pusi saldā krējuma arī saputo ar cukuru, iecilā biezpienu, sarīvētu rupjmaizi, tādā pašā veidā lej klāt otru želantīna glāzi. Dekorē ar ogām. Liek vēsumā sacietēt.

    Lai labi garšo!
    Otru pusi saldā krējuma arī saputo ar cukuru, iecilā biezpie...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 16. oktobris 16:12 16.10 16:12
Produkti, kas palielina trauksmes sajūtu (3)
Visu ar mēru!

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas