Paldies Dainai par recepti pētījuma “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” ietvaros. Ruckas mākslas rezidenču centra projekts tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
180g“Selga” cepumu - vēlams ar citrona garšu
180gvafeļu - vēlams ar citrona garšu
30gželatīna
100gsviesta
300gbiezpiena
Ievārījums pēc garšas
500mlsaldā krējuma
Citrona miziņa
Sauja saldētu ogu
Šokolādes konfekte * vai kas cits pa rokai
50grīvētas rupjmaizes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
180 min.
Iesmērē formu ar sviestu. Sasmalcina cepumus un vafeles kūkas pamatnei, saber formā un iepresē. Izkausē sviestu, pārlej pamatnei, sapresē stingri ar karoti. Atstāj pastāvēt.
Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni divās glāzēs. Kad tas ir izmircis, glāzes ieliek verdošā ūdenī, lai želatīns izšķīstu pavisam.
Biezpienu samīca.
Saputo pusi no saldā krējuma ar nedaudz cukura, pierīvē citrona miziņu, pieliek nedaudz ievārījuma. Maisot iegāž želantīnu, kamēr tas nav sacietējis, lej formā virsū pamatnei. Kamēr masa vēl nav sacietējusi, ieber tajā saldētas ogas, iegriež kādu šokolādes gabaliņu.
Otru pusi saldā krējuma arī saputo ar cukuru, iecilā biezpienu, sarīvētu rupjmaizi, tādā pašā veidā lej klāt otru želantīna glāzi. Dekorē ar ogām. Liek vēsumā sacietēt.