Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabaču sacepums siera mērcē

2018. gada 10. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Kabačus nomizo, izņem sēklas, sagriež plānās šķēlēs.
2. Sīpolus un ķiploka daiviņas sasmalcina. Sīpolus eļļā apcep, pievieno kabačus, ķiplokus un apgrozot dažas minūtes cep. Pārkaisa ar sāli, piparus un pārliek bļodā.
3. Nelielā eļļas daudzumā apcep miltos, pievieno pienu, mērci iebiezina un no uguns noņem.
4. Sieru sarīvē. Pusi iemaisa mērcē, pievieno viegli sakultas olas, sāli, piparus. Mērci pārlej kabačiem, pievieno bazilika lapiņas un liek ietaukotā veidnē.
5. Pārkaisa pārējo sieru un bazilika lapiņas, liek sakarsētā krāsnī uz 220 grādos cep apmēram 20 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu